Actualitate

Boc anunță un nou termen pentru finalizarea Parkingului Negoiu

La sfârşitul lunii noiembrie 2017, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţa pe Facebook că Parkingul Negoiu din Mănăştur cu 372 de locuri a fost finalizat, după 4 ani de zile. De atunci, parkingul nu poate fi folosit din cauza unor neconformități.

La recepția parkingului, reprezentanții ISU Cluj au refuzat să-și dea avizul din cauza unor probleme și neconformități.

Acum, primarul Emil Boc a avansat un nou termen pentru inaugurarea obiectivului.


“În aprilie va fi finalizată intervenția în urma a ceea ce ne-a solicitat ISU de schimbare a unor materiale, în urma cerințelor care au apărut ulterior licitației pentru Parkingul Negoiu, în urma modificării condiționalităților de rezistență la incendiu a materialelor. Și atunci se face acest demers, nu putem decât să respectăm cerințele ISU, cerințe apărute ulterior licitației. Și în luna aprilie, după datele pe care le avem, va fi realizată această intervenție”, a spus Boc miercuri dimineața la o emisiune la radio.

Lucrările la parkingul Negoiu ce trebuie să deservească cetățenii din Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului, au început în anul 2013. Între timp, firma care trebuia să se ocupe de construirea acestuia, Construdava – Icco Energ SRL, a intrat în faliment.


Emil Boc declara anul trecut că termenul de finalizare a parkingului a fost anul 2015. Primarul s-a încurcat în termene, în anul 2012, imediat după câștigarea mandatului anterior anunțând că încheierea lucrărilor la parking a fost programată pentru sfârșitul anului 2013. Apoi, în 2013 declara că parkingul va fi gata la finalul lui 2014. Cum nu a fost respectat nici termenul din 2013, nici cel din 2014, nici cel din 2015, Boc a dat un noul termen: 31 decembrie 2016. Nici acest termen nu a fost respectat.

Deși pe parcursul ultimilor trei ani, Construdava-Icco Energ a dovedit că nu este capabil să ducă la bun sfârșit această investiție, primarul a preferat să lucreze în continuare cu aceeași asociere. “O nouă licitație ar prelungi semnificativ finalizarea lucrărilor, de aceea optez în primul rând pentru varianta finalizării lui cu firma de construcții actuală”, îşi argumenta primarul decizia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter