Actualitate

Performanțele Aeroportului Internațional Cluj, discutate de directorul David Ciceo la Singapore la summit-ul privind excelența operațională

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, a fost invitat să prezideze lucrările summit-ului privind excelența operațională în ceea ce privește aeroporturile din întreaga lume care se desfăşoară la Singapore în perioada 30 ianuarie și 2 februarie. Ciceo va vorbi la Singapore despre performanțele și rezultatele obținute de aeroportul clujean.

Conferința este consacrată analizării practicilor curente în materie de management aeroportuar, cu accent pe aspecte ce țin de strategii și inovații în atingerea excelenței operaționale.

“Operațiunile aeroportuare, fiind din ce în ce mai complexe, necesită excelență operațională precum și gestionarea diferitelor părți interesate, inclusiv companiile aeriene, autoritățile, pasagerii, furnizorii de servicii de la sol și transportatorii de mărfuri. Acest lucru face ca deciziile de colaborare să fie extrem de dificile în diferite scenarii de rutină sau de urgență, cum ar fi întârzieri de zbor, întreruperi neprevăzute la operațiuni sau situații de urgență. Operațiunile aeroporturilor sunt supuse unor mari presiuni. În plus, aeroporturile sunt provocate continuu în cea ce privește eficiența operațiunilor, calitatea serviciilor și creșterea numărului de pasageri. Este deosebit de important ca operatorii aeroporturilor implicați în excelența operațională să aibă o platformă comună pentru a face schimb de experiențe atunci când vine vorba de strategiile de dezvoltare operațională de excelență, de a optimiza utilizarea resurselor pentru a satisface pasagerii și să gestioneze efectiv perturbările”, se arată pe pagina oficială a evenimentului.


Summit-ul de excelență operațional pentru aeroporturi 2018, desfășurată între 30 ianuarie și 2 februarie 2018, reunește factorii de decizie din cadrul aeroporturilor din întreaga lume.

David Cice va vorbi despre “rețeta de succes” a Aeroportului Internațional Cluj, despre performanțele și rezultatele obținute. Directorul aeroportului clujean va prezenta maniera în care Aeroportul Internațional Cluj-Napoca a reușit să gestioneze în ultimii ani creșteri spectaculoase ale traficului de pasageri și aeronave și se așteaptă ca într-un orizont de timp de 5-10 ani să își dubleze volumul actual de trafic.


David Ciceo a fost invitat să conducă lucrările conferinței de la Singapore ținând seama de experiența acumulată în domeniul managementului aeroportuar, ca director general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca și președinte al Asociației Aeroporturilor din România, precum și în calitate de membru al boardului IAP-CoP (International Airport Professional Community of Practice – Comunitatea de Practică Profesională Aeroportuară Internațională).

La nivelul anului 2017, Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat un trafic total de 2,69 milioane pasageri, în creştere cu 43% faţă de anul 2016 când s-au înregistrat 1,88 milioane pasageri. În 2017 a avut mai multe recorduri: peste 290.929 de pasageri înegistraţi într-o lună sau 10.723 de pasageri înregistraţi într-o zi, precum şi pasagerul cu numărul 2 milioane. Ținta managementului de la aeroportul clujean este atingerea unui trafic de 7 milioane de pasageri în 2030.

Ultimele Stiri
abonare newsletter