Actualitate

Sute de tone de fructe și legume au fost vândute la Zilele Recoltei

Organizată pentru a cincea oară de Asociația Produs de Cluj, sărbătoarea „Zilele Recoltei”, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, a însemnat, în cifre, aproximativ 200 de expozanți și circa 400 de tone de fructe și legume comercializate.

Cu toate că vijelia de duminică seara a scurtat programul ultimei zile a târgului și a produs pagube materiale, sunt de remarcat mobilizarea și spiritul de întrajutorare extraordinare ale celor implicați în desfășurarea târgului, care au limitat proporțiile distrugerilor și au evitat rănirea persoanelor prezente în târg la acea oră.

Ediția 2017 a evenimentului „Zilele Recoltei” a reunit pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” mici fermieri și întreprinzători individuali care au oferit zecilor de mii de vizitatori ai târgului posibilitatea de a-și finaliza proviziile pentru iarnă cu legumele și fructele de sezon. De asemenea, clujenii au putut achiziționa produse din carne și lapte provenite din fermele clujene, miere de albine, sucuri, siropuri și dulcețuri naturale, uleiuri presate la rece, lavandă și articole pe bază de lavandă, cojoace și haine de piele, costume populare, curele și chimire, precum și jucării și obiecte sculptate în lemn. De mare succes s-au bucurat strugurii și mustăria tradițională, la standurile căreia s-a înregistrat un mare număr de cumpărători și după trecerea furtunii. De altfel, la doar câteva minute după ce vântul s-a potolit, clujenii au venit la târg și au făcut cumpărături de la fermierii ale căror standuri erau încă funcționale, chiar dacă nu era curent electric și norii amenințau orașul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter