Actualitate

Proiect imobiliar controversat în apropierea Parcului Feroviarilor. Vecini: “Ne va invada intimitatea”

Construirea unor blocuri într-o zonă preponderent de case, în apropierea Parcului Feroviarilor, a pus pe jar zeci de vecini din zonă.

Consilierii locali vor decide marţi dacă aprobă construirea a două blocuri pe strada Feroviarilor nr. 12 în ciuda faptului că vecinii au refuzat să-şi dea acordul pentru noile construcţii, care ar urma să aibă 2 etaje plus un etaj retras.

Pe terenul actual există clădiri construite, dar potrivit hotărârii de Consiliu Local, care urmează să fie adoptată sau nu marţi în şedinţă, se propune restructurarea întregii parcele – desfiinţarea imobilelor existente şi construirea a două imobile cu caracter mixt, respectiv rezidenţial.


“Caracterul zonei este preponderent rezidenţial de tip periferic, dezvoltat pe un parcelar cu clădiri de factură modestă situate în lungul unor străzi care, odată cu dezvoltarea oraşului au devenit atractive pentru locarea unei game largi de activităţi. În prezent, zona se află în plin proces de restructurare”, spun reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Deja, Comisia Tehnică de amenajare a teritoriului şi de urbanism a emis avizul, în ciuda opoziţiei celor aproximativ 40 de vecini.


“Casa în care locuiesc este foarte veche, are doi pereţi comuni cu imobilul vecin, asfel că nu ar rezista la lucrările de construcţii propuse, în special la subsol”, “nu sunt de acord cu construcţia ce urmează a se ridica alături de locuinţa mea”, “nu sunt de acord cu ridicarea construcţiei deoarece este o zonă de case unde nu mai există edificate alte blocuri”, “nivelul de înălţime ne va lua din lumină”sau “orientarea ferestrelor spre curtea noastră ne va invada intimitatea” sunt doar câteva dintre nemulţumirile actualilor vecini.

Noile edificii vor fi construite pe un teren în suprafaţă de 1416 mp situat pe frontul estic al străzii Parcul Feroviarilor.


Planul urbanistic de detaliu ce urmează a fi supus dezbaterilor în plenul Consiliului Local reglementează retragerile faţă de limitele parcelei, accesul auto şi pieton, respectiv retragere minimă faţă de limitele laterale (minim 4,5 m clădirea de locuinţe), retragerea minimă faţă de limita posterioară (minim 6 m), distanţa minimă dintre clădiri (minim 6 m), circulaţii şi accese auto din strada Parcul Feroviarilor.

Dezvoltatorul imobiliar este SC Tekton Real Estate SRL cu domiciliul în Cluj-Napoca, condusă de grecul Giagias Evangelos. Firma a fost înfiinţată în ianuarie 2016.

Ultimele Stiri
abonare newsletter