Actualitate

Un an de când clujenii zboară la Varşovia. O companie aeriană vine cu veşti bune pentru Aeroportul Cluj

În urmă cu un an, prima aeronavă a companiei aeriane poloneze LOT decola de pe Aeroportul Internaţional Cluj cu destinaţia Varşovia.

Compania LOT operează, în prezent, zboruri de pe aeroportul din Cluj-Napoca spre Varșovia, cu o frecvență de cinci ori pe săptămână, comparativ cu zborurile din Bucureşti care sunt de doar trei ori pe săptămână. Conducerea companiei va face mâine un anunţ, la un an de la primul zbor Cluj-Varşovia, potrivit căruia vor mări frecvenţa zborurilor la şase pe săptămână.

"LOT vede un potențial uimitor de creștere în Cluj-Napoca, astfel că vom crește numărul frecvenței zborurilor de aici la șase pe săptămână, din luna iulie", a spus astăzi Adrian Kubicki, directorul de comunicare al companiei într-o întâlnire la Bucureşti.


Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj și compania aeriană LOT Polish Airlines organizează mâine o conferinţă de presă pentru marcarea unui an de operare pe ruta Cluj-Napoca – Varşovia – Cluj-Napoca, ocazie cu care se vor discuta planurile de extindere a companiei şi despre recordul de trafic de pasageri de pe aeroportul clujean.

Jakub Malecki, director general pentru România și Republica Moldova al companiei aeriene poloneze LOT, a precizat că România are tot ce-și poate dori un turist, însă trebuie promovată mai mult.


Întrebat ce ar trebui să facă România pentru a atrage mai mulți turiști, el a arătat că este nevoie de mai multă promovare a destinațiilor turistice din țara noastră.

"România are tot ce-și dorește un turist: are hoteluri frumoase, restaurante excelente, orașe frumoase, peisaje frumoase, aeroporturi, însă problema este că nu multă lume știe despre România, ce oferă de fapt România. Promovarea este cel mai important lucru. Pe de altă parte, vedem că România este din ce în ce mai activă. Sper ca în această vară să vedem mai mulți turiști din Polonia", a spus Malecki.


De la lansare, compania poloneză a oferit cele mai bune legături aeriene nu numai către Polonia, dar, de asemenea, prin intermediul zborului Cluj-Napoca - Varşovia, şi către zeci de destinaţii din Europa şi America de Nord.

"Noua rută spre Varşovia va asigura în premieră o legătură aeriană cu capitala Poloniei, dar şi accesul pasagerilor noştri la o serie  de conexiuni cu oraşe importante din Europa şi America de Nord. Suntem convinşi de faptul că zborurile companiei LOT vor fi primite cu mare interes de către pasagerii din aria noastră de acoperire şi că acestea vor contribui la creşterea traficului de pe aeroport", spunea în urmă cu un an David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj.


Nivel record al traficului de pasageri pe aeroportul clujean

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a prezentat în urmă cu o săptămână bilanţul primelor trei luni ale anului 2017, perioadă în care traficul de pasageri a crescut cu nu mai puţin de 59,50% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în lunile ianuarie, februarie şi martie au fost înregistraţi 516.953 de pasageri, faţă de 324.096 în trimestrul I din 2016.


De asemenea, o creştere semnificativă se înregistrează şi în ceea ce priveşte numărul de mişcări de aeronave, în trimestrul I din 2017 decolând şi, respectiv, aterizând pe Aeroportul Cluj 5.615 aeronave, cu 55% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Pentru anul 2017 se estimează un trafic de pasageri cuprins între 2,7 şi 3 milioane, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj fiind al doilea din ţară din punct de vedere al pasagerilor transportaţi, după Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Bucureşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter