Actualitate

Medicul șef de la UPU Cluj, Adela Golea, a fost trimis în judecată

Medicul Adela Golea a fost trimisă în judecată, de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, pentru comiterea a patru infracțiuni de instigare la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.

Procurorii o acuză pe Adela Golea că, în calitatea ei de medic coordonator al Unității de Primire a Urgențelor Cluj, le-ar fi interzis angajaților să mai recolteze probe biologice de la șoferii depistați în trafic, conducând sub influența băuturilor alcoolice, scrie evz.ro.

”Inculpata Golea Adela, în calitate de medic şef secţie UPU – SMURD Cluj – Napoca, a determinat-o pe asistenta medicală B.T.H. ca, la data de 22.10.2016, ora 01:20 şi ora 05:00, în calitate de persoană responsabilă cu recoltarea probelor biologice de sânge de la şoferi, la solicitarea organelor de poliţie, să refuze recoltarea de probe de la martorii C.I.D. şi N.D., comportament contrar dispoziţiilor legale prevăzute în Legea 135/2010 privind Codul de procedură penală şi OMS nr. 1512/2013”, susțin procurorii clujeni.


De cealaltă parte, medicul Adela Golea, s-a apărat prin faptul că UPU Cluj este o unitate medical supraaglomerată, cu personal puțin, care nu mai poate să recolteze sânge de la șoferii care au consumat băuturi alcoolice.

Oficiali din cadrul Spitalului Județean Cluj au precizat că medicul șef Adela Golea a notificat Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj de a nu-i mai aduce pe șoferii băuți la sediul UPU. ”Cei de la Medicină Legală trebuie să recolteze sânge de la șoferii care au consumat alcool, nu asistentele de la UPU. Până la urmă discutăm despre o probă medico legală”, a spus un oficial al UPU Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter