Actualitate

VIDEO Filmare din dronă cu Autostrada A3 în construcție: Lucrări pe doar 10 kilometri, la doi ani de la semnarea contractelor

O nouă filmare aeriană realizată cu drona, ce surprinde avansul slab al lucrărilor pe traseul Autostrăzii A3 Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureș, a fost publicată de către Asociația Pro Infrastructura.

Din cei 55 de kilometri ai autostrăzii, pe doar circa 10 kilometri se lucrează, asta deși contractele pentru patru din cele cinci loturi au fost semnate în urmă cu doi ani.

"Pe autostrada A3, sectorul Câmpia Turzii - Târgu Mureș, se lucrează abia pe circa 10 kilometri din totalul de 55 kilometri. CNAIR și Ministerul Transporturilor nu au găsit încă soluții pentru a emite antreprenorilor autorizația de construire, deși au trecut mai bine de 2 ani de la semnarea contractelor de execuție (mai exact februarie 2015)!", se arată într-o postare pe Facebook a Asociației Pro Infrastructura (API).


"Motivul invocat de către autorități pentru acest blocaj este faptul că lipsește o revizuire a acordului de mediu. În contradicție însă, surse din domeniu, inclusiv din CNAIR, ne spun că ar fi posibilă emiterea autorizaâiilor de construire pe acordul de mediu existent, întrucât nu există modificări majore față de proiectul ințial. Avem chiar și un precedent în acest sens, respectiv secțiunea Gilău-Nădașel a aceleiași autostrăzi", susține API.

Filmarea surprinde zona nodului Iernut (Lot 2 Iernut - Chețani, constructor: Astaldi), lotul 1 Ogra - Iernut construit de Geiger și Lotul 2 Ogra - Un gheni (Aeroport Târgu Mureș).

Ultimele Stiri
abonare newsletter