Actualitate

Depeche Mode concertează la Cluj. Când este programat concertul

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi la Milano, membrii celebrei trupe Depeche Mode au anunţat că vor concerta în România.

sursa foto: www.electronicbeats.net sursa foto: www.electronicbeats.net

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi la Milano, membrii celebrei trupe Depeche Mode au anunţat că vor concerta în România. Concertul va avea loc în cadrul turneului lor european de promovare a noului album, “Spirit”.

Depeche Mode vor concerta la Cluj, pe 23 iulie 2017. Concertul va avea loc pe Cluj Arena şi este ultimul din cele 32 de oraşe în care celebra trupă va cânta anul viitor în cadrul turneului european de promovare a noului lor album, “Spirit”, care va fi lansat la începutul anului viitor. Turneul începe în 5 mai în Stockholm, Suedia.


Pe reţelele de socializare a fost deja creat evenimentul care anunţă că Depeche Mode vor cânta la Cluj.

Anunţul oficial a fost făcut într-o conferinţă de presă organizată chiar de către membrii trupei, la Milano.


Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii. Trupa a debutat în urmă cu 37 deani şi au lansat până acum 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare.

Trupa a fost fondată în 1980 în orașul Basildon, din comitatul Essex, Marea Britanie. Este una dintre cele mai longevive și de succes formații apărute în perioada New Wave și New Romantic, dar erau de fapt parte a scenei "futuriste". Multe din videoclipurile lor au fost difuzate în heavy rotation pe MTV.


Se estimează că până în 2006 Depeche Mode au vândut peste 73 de milioane de albume în întreaga lume și au avut patruzeci și patru de piese în UK Singles Chart. Au avut mai multe melodii de top 40 în Marea Britanie fără a fi #1 decât orice alt artist și au influenţat mulți din artiștii cunoscuți de astăzi, în parte datorită tehnicilor de înregistrare și utilizării de mostre (sampling). Deși foarte influenți în scena modernă electro-dance, rămân de obicei clasificați în genul alternativ.

Depeche Mode a fost fondat în 1980 de Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce, compozitor principal după 1981), Andrew Fletcher (clape secundare) și Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980-81). Vince Clarke a părăsit formația după lansarea albumului de debut din 1981; curând înlocuit de Alan Wilder (clape primare) care a cântat în formație din 1982 până în 1995. După plecarea lui Wilder, Gahan, Gore și Fletcher au continuat să interpreteze ca trio.

abonare newsletter