Actualitate

UPDATE: DNA a făcut percheziţii la Primăria Cluj şi la sediul UDMR într-un dosar de corupţie. Cine este persoana vizată de anchetatori?

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2014 -2016, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

UPDATE 13:00: Pe lângă sediul Primăriei, au fost efectuate percheziţii şi la locuinţa viceprimarului Anna Horvath. Anna Horvath a spus că au fost căutate documente referitoare la finanțarea campaniei electorale din iunie 2016. Anchetatorii au chemat-o pe Anna Horvath la sediul central, dar nu se știe în ce calitate.

UPDATE 12:40: Anchetatorii au fost şi la sediul UDMR Cluj. Procurorii au fost interesați de documentele privind finanțarea UDMR și modul de cheltuire a banilor în campania electorală pentru alegerile locale. “Au cerut nişte documente de la contabilă privind finanţarea campaniei locale din iunie 2016. Au luat hard disk-ul din biroul de contabilitate, au luat telefonul doamnei contabile şi au luat mai multe documente care oricum au fost publice pentru că le-am depus la Autoritatea Electorală Permanentă când ne-au făcut decontul după alegerile locale, care erau publice. Contracte şi facturi care oricum erau depuse la autoritatea competentă”, a declarat preşedintele UDMR Cluj, Csomo Botond.


UPDATE 11:54: Potrivit unor surse, persoana vizată de ancheta DNA Cluj este viceprimarul Anna Horvath. Procurorii au venit dis de dimineaţă, au plecat, iar apoi iarăşi au revenit, în aceste momente percheziţiile fiind în desfăşurare.

Biroul de presă al Primăriei a anunțat că procurorii au solicitat să discute și cu city-manager-ul Gheorghe Șurubaru, un apropiat al primarului Emil Boc.



“În cursul dimineții de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 9 locații situate în municipiul Cluj Napoca, dintre care 2 locații situate în incinta aceleiași instituții publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice și sediul unei persoane juridice. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au declarat reprezentanţii DNA.

Primarul Emil Boc şi celălalt viceprimar, Dan Tarcea, nu se află în sediul Primăriei clujene, fiind plecaţi în delegaţie în Coreea de Sud.


Două percheziţii ale autorităţilor au avut loc în anul 2015 la Primăria Cluj – Napoca.

În unul din ele anchetatorii au căutat contractele încheiate pentru servicii de deratizare şi dezinsecţie prestate de firma Coral Impex, iar în altul au luat la puricat documentele privind implementarea proiectului de ticketing.


Citeşte şi: Primăria lui Boc, călcată de două ori în ultimele luni de DNA

Ultimele Stiri
abonare newsletter