Actualitate

Salonul mireselor, „tot tacâmul” pentru o nuntă reuşită

<p><img class="caption" src="documente/stories/01_ianuarie/28_ziua/salonul-mireselor.jpg" border="0" alt="Salonul mireselor" title="Viitoarele mirese au luat cu asalt târgul de la Expo Transilvania * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cea de a VI-a ediţie a Salonului Mireselor, ce se desfăşoară la Expo Transilvania până duminică, şi-a deschis ieri porţile sub sloganul „O nuntă reuşită începe cu noi”.</p> <p>Cel mai mare târg din Transilvania specializat în organizarea de nunţi şi evenimente speciale îi aşteaptă în acest sfârşit de săptămână pe toţi cei care urmează să-şi unească destinele.</p> <p>Ediţia din acest an a Salonului Mireselor, se desfăşoară pe o suprafaţă de 4.000 de mp, iar oferta expozanţilor prezenţi este variată, de la rochii de mireasă, pantofi, accesorii şi torturi la demonstraţii de machiaj şi coafură. “În acest an avem un număr record de expozanţi, respectiv 146, veniţi din toate colţurile ţării pentru a le prezenta clujenilor o bogăţie de articole şi produse, servicii şi demonstraţii destinate celui mai importat moment din viaţa unui om”, a spus Ioan Avram, directorul Expo Transilvania.</p>

Preţuri pentru toate buzunarele

Salonul mireselor din acest an este unul bogat şi cuprinde de la rochii de mireasă, costume de mire, accesorii, bijuterii şi torturi, la aranjamente florale, limuzine, orchestre şi chiar cursuri de dansuri de societate. Încă de la primele ore ale deschiderii târgului, clienţii şi-au făcut apariţia. Viitoare mirese, însoţite de mămici, surori sau prietene, au venit la târg în speranţa că îşi vor găsi aici rochia visurilor şi accesoriile necesare unui asemenea eveniment. “Au venit surprinzători de mulţi vizitatori, chiar de la deschiderea târgului mai ales că este încă în timpul săptămânii şi este o oră la care încă lumea este la muncă. Sperăm să vină la fel de mulţi şi în următoarele zile”, a spus Ramona Şoldea, de la Estelle Iaşi, o firmă care comercializează rochii de mireasă. Preţurile rochiilor de la acest stand oscilează între 1.200 de lei şi 2.200. Aproape toate standurile au reduceri care „fac cu ochiul” viitoarelor mirese. La unul dintre standuri, reducerile la colecţiile din 2010 sunt de 40%, iar la cele din 2009, de 60%. Vedeta standului Lookxury Cluj a fost o rochie din dantelă, care înainte de reducere costa 7.100 de lei, iar acum ea poate fi achiziţionată la preţul de 4.300 de lei. Majoritatea clienţilor s-au arătat mulţumiţi de oferta din acest an. „Am văzut multe oferte avantajoase, oricum mai multe decât anul trecut. Preţurile sunt destul de acceptabile, dar din păcate n-am găsit încă nimic. Dar, mai caut, mai este vreme destulă până la nuntă”, a spus Claudia Jucan, una dintre vizitatoarele ce au trecut azi pe la târg. „Cu toate reducerile, totuşi mi se par destul de scumpe rochiile, dar din fericire cred că am găsit exact ceea ce căutam”, a spus şi Maria Pop, venită la târg să-şi găsească rochia perfectă.

Torturi cu pene şi swarovski

Torturile de nuntă au fost vedetele târgului, care mai de care mai colorate şi mai „împănate”. Un tort sub formă de perne de decor, intens colorate şi accesorizate cu pene, a atras atenţia mai multor vizitatori. Preţul lui, „doar” 1.500 de lei. Un alt tort, ornat cu flori naturale, costă 2000 de lei, totuşi, vedeta standului a fost un tort ornat cu cristale Swarovski, în valoare de 12.000 de lei. “Tortul în sine nu este foarte scump. Mai scumpe sunt cristalele de pe el, un sirag lung de 12 metri şi alte 400 de bucăţi cu care a fost decorat tortul”, a explicat Daniela Nicoară, de la Cofetăria Dana.


Ce mai puteţi vedea la târg?

În fiecare zi a târgului vor avea loc şi evenimente conexe, precum demonstraţii de dans, de bronzare organică, machiaj, manichiură, coafură, dar şi demonstraţii ale orchestrelor de nuntă. Pe lângă acestea, astăzi, în cea de a doua zi a târgului, de la ora 13 va avea loc un spectacol de muzică populară, susţinut de formaţia ,,Apulum“ Alba Iulia, după care va concerta intrepreta de muzică populară Oana Carmen Bogza. Apoi, de la ora 18 va avea loc o prezentare de rochii pentru mirese şi haine de gală pentru copii. Sâmbătă, de la 15.30,  ansamblul „Mărţişorul” va prezenta dansuri populare tradiţionale din zona Transilvaniei, iar mai multe formaţii care cântă la nunţi îşi vor prezenta oferta. Duminică, de la ora 14 va avea loc extragerea câştigătorilor la concursul „Mirii Anului 2011”, ocazie cu care vor fi acordate 30 de premii în valoare de peste 3.000 euro. Tot duminică, de la ora 15 şi respectiv 16,30 vor mai susţine spectacole şi ansamblurile “Dor Transilvan” şi “Rapsodia Someşană”. Programul de vizitare al târgului este între orele 12-20, iar duminică de la 12 la 18.

Ultimele Stiri
abonare newsletter