Actualitate

Încep lucrările la Autostrada Transilvania

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru „Autostrăza Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, sector 1C Târgu Mureş Ogra Lotul 2: Ungheni – Ogra” în lungime de 10105 km.

Odată cu emiterea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 7/2016 pentru accelerarea implementării  proiectelor de infrastructură de transport transeuropean s-a reuşit scurtarea termenelor pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și acordurilor necesare construcției infrastructurii de transport.

Contractul a fost atribuit în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitație deschisă) asocierii SC Strabag SRL / SC Straco Grup SRL și are o valoare totală de 251,349,460.28 lei fără TVA.


„Contractul semnat inițial în februarie 2015 a fost blocat până la această dată din cauza neexproprierii terenurilor din motive independente de CNADNR. Pentru întocmirea documentaţiilor necesare exproprierii terenurilor,  CNADNR s-a lovit de lipsa documentelor de proprietate şi identificarea greoaie a proprietarilor terenurilor supuse exproprierii din cauza lipsei planurilor parcelare, a suprapunerii de proprietari pe aceleaşi terenuri, etc”, au decalrat reprezentanţii CNADNR.

Durata contractului este 12 luni pentru execuţia lucrărilor şi 48 luni pentru perioada de garanţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter