Actualitate

Cum le-a prelungit Boc agonia locuitorilor de pe strada Aiudului, unde se vor construi trei blocuri între case

Pe strada Aiudului nr. 20, într-o zonă exclusiv cu case, vor fi construite trei blocuri cu trei etaje, deși regimul zonei este P+2.

strada Aiudului strada Aiudului

Un proiect controversat, privind construirea a trei blocuri pe strada Aiudului din Someșeni, într-o zonă cu case, se află pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local de marți, după ce la ședința anterioară, din 17 mai, a fost amânat, cu promisiunea că primarul și consilierii vor merge la fața locului. Proiectul a fost reprogramat la sugestia primarului Emil Boc, care le-a promis locuitorilor că se va deplasa la fața locului pentru a vedea concret care sunt nemulțumirile cetățenilor.

Primarul nu a fost pe strada Aiudului, iar dintre consilieri, doar doi au mers să se întâlnească cu cetățenii și cu beneficiarii proiectului. “Din ce ştim noi, primarul nu a fost. Au fost în schimb consilierii locali Radu Raţiu şi Irimie Popa, săptămâna trecută, luni. Noi nu am fost anunţaţi să participăm, am aflat întâmplător şi am mers acolo, unde cei doi erau împreună cu beneficiarii proiectului”, a declarat Elek Levente, președintele Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului.


Până la ora redactării acestui material, cei doi consilieri locali nu au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la acest proiect.

Ce modificări au propus cetățenii

Proiectul privind aprobarea PUD-ului pentru construirea de către SC Domus Urban Construct SRL a trei blocuri cu trei etaje și 84 de apartamente nu a suferit modificări. “Nu cred că a suferit modificări. Noi am venit cu câteva propuneri, însă arhitectul a spus că este exclus să mai facă modificări. Am cerut studiu de oportunitate, studiu de trafic, reducerea regimului de înălţime la maxim P+2 şi reducerea numărului de apartamente pentru a se evita supraaglomerarea zonei”, a adăugat Elek Levente.


82 de persoane sunt împotriva blocului

Deşi clujenii care locuiesc pe strada Aiudului s-au opus construirii blocului şi au înaintat adrese către Primărie, 82 de persoane semnând că nu sunt de acord cu ridicarea blocului, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a avizat proiectul de construire a blocurilor cu trei etaje.

În adresele înaintate către Primărie au subliniat faptul că zona se va aglomera foarte mult după construirea blocului. Mai mult, au arătat faptul că zona este exclusiv una cu case, cu regim de înălțime P+2, iar ridicarea unui bloc cu trei etaje ar duce la un dezechilibru atât din punct de vedere estetic cât și funcțional.


Ce le-a spus Boc oamenilor prezenți la ședința anterioară

Câțiva locuitori de pe strada Aiudului și reprezentantul Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului au fost prezenți la ședința din 17 mai și și-au prezentat punctul de vedere. Atât primarul cât și o parte din consilieri i-au susținut pe locuitori, dar cu toate acestea, după câte se pare, proiectul a intrat pe ordinea de zi fără modificări. “Iau foarte în serios problema. Toţi consilierii locali sunt invitaţi să meargă pe teren să vadă cum este acolo. Am mai avut situaţii asemănătoare şi ne-am prezentat la faţa locului. Vă propun, dacă acceptaţi să amânăm punctul până la şedinţa de data viitoare şi să mergem la faţa locului, să vedem situaţia şi abia apoi să luăm o decizie”, a declarat Boc la ședința din 17 mai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter