Actualitate

Acuzații grave la adresa lui Mihai Lucan. Familiile a doi pacienți decedați au făcut plângere penală pentru ucidere din culpă

Pofesorul Mihai Lucan, șeful Secției de Transplant din cadrul ICUTR Cluj împreună cu întreaga echipă sunt acuzați de ucidere din culpă.

Mihai Lucan Mihai Lucan

La două săptămâni de la prezentarea publică a două cazuri de pacienți transplantați la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj care au murit după ce s-au îmbolnăvit de gripă porcină, familiile celor doi anunță că au depus plângere penală pentru cercetarea profesorului Mihai Lucan, șeful Secției de Transplant din cadrul ICUTR Cluj pentru ucidere din culpă.

Familiile pacienților decedați, Ana Toth și Viorel Bejan au anunțat miercuri că în data de 10 mai au depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca plângere penală pentru ucidere din culpă împotriva doctorului Mihai Lucan, șeful Secției de Transplant din cadrul ICUTR Cluj.


“Molnar Iulia, Toth Ana Bianca, copiii doamnei Toth Ana şi  Bejan Melanica, soţia domnului Bejan Viorel, vă anunţăm că în dată de 10 mai 2016 am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca împotriva Dr. LUCAN MIHAI şef Secţie Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, şi a echipelor de medici care au avut în grijă pe cei doi pacienţi decedaţi în cadrul aceleiaşi instituţii precum şi împotriva Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj în temeiul prev. art. 135 alin.2 Cod penal prin care solicităm cercetarea acestora şi începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă prev. şi ped. de art. 192 alin.1,2 şi 3 Cod penal, comportamentul neadecvat al celor de mai sus precum şi neluarea măsurilor ce se impuneau, ducând la decesul celor două persoane menţionate , respectiv BEJAN VIOREL şi TOTH ANA”, se arată într-un comunicat de presă.

Îndeamnă și alte familii să procedeze la fel

Familiile celor doi pacienți decedați spun că și alte persoane ar trebui să procedeze la fel dacă au avut situații similare. “Am luat decizia să ne adresăm justiţiei cu deplină încredere în procurorii şi judecătorii care vor analiza circumstanţele tragice în care şi-au pierdut viaţa rudele noastre şi facem un apel pe această cale şi la alte persoane a căror aparţinători au murit în condiţii suspecte în urma internării în aceeaşi instituţie medicală să aibă curaj să vorbească şi să lupte pentru dreptate. Le mulţumim reprezentanţilor celor două asociaţii care luptă pentru apărarea drepturilor pacienţilor, Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie ”Delia Gradinaru” şi Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor pentru că ne-au sprijinit şi ne vor sprijini în continuare”, se mai arată în comunicat.


Întreaga poveste a pacienților decedați și declarațiile profesorului Lucan: AICI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter