Actualitate

Unde se pot distra bobocii în Cluj. Cluburile se bat în oferte

Odată cu începerea anului universitar, cluburile se întrec în oferte care mai de care mai atractive pentru a atrage miile de boboci veniţi din toate colţurile ţării să studieze la Cluj. Dacă în unele cluburi intrarea este gratuită, iar preţul băuturilor este redus, în alte cluburi cele care dau tonul distracţiei sunt animatoarele. Concertele sunt o altă modalitate de a atrage publicul tânăr în cluburile clujene.

Monitorul de Cluj a realizat o radiografie a celor mai importante cluburi în care tinerii boboci de la facultate se pot distra.

After Eight

Clubul After Eight are oferte speciale pentru studenţi. Dacă au carnetul la ei în fiecare miercuri intrarea este 5 lei.


În restul zilelor pentru fete intrarea este 10 lei, iar pentru băieţi este 15 sau 20 de lei.

Clubul are oferte şi pentru studenţii maghiari. Organinează în fiecare luni petreceri speciale pentru ei, indiferent din ce oraş sunt.


Preţurile la băuturile alcoolice variază şi pornesc de la 6 lei şi pot ajunge şi la câteva sute de lei. De exemplu, clienţii pot cumpăra o bere cu 6 lei, însă există şi cu 13 sau 14 lei.

„Avem vodkă cu energizat sau suc natural la 14-15 lei. Oferim în unele seri, mai ales când este Seara Fetelor – vinerea – le oferim gratuit shot-uri. Clubul este în top trei cluburi din judeţ. Am fost selectacţi în top 100 cluburi din lume. Noi suntem singurul club din Cluj care este în top 100. Au votat străini şi ne-au votat pe noi”, a declarat un reprezentant al clubului.


Diesel

Clubul Diesel este unul dintre cele mai vechi cluburi din România, fiind înfiinţat în urmă cu 20 de ani. Preţul berilor variază în funcţie de brand şi începe de la 8 lei şi poate ajunge până la 17 lei.

Intrarea pentru ziua de sâmbătă costă 10 lei pentru fete şi 20 de lei pentru băieţi. În clubul Diesel există oferte, dar nu în mod special pentru studenţi (de exemplu la teatru de club este un discount special de 20%).


Midi

Clubul Midi nu are preţuri diferite la intrare pentru fete sau băieţi, are în schimb pentru interval orar. Vinerea costă 20 de lei până la ora 24:00, iar 30 de lei după. Excepţie fac petrecerile mai mari unde sunt invitaţi artişti internaţionali, iar preţurile pot ajunge până la 50 de lei.

„Noi nu avem petreceri studenţeşti sau oferte pentru studenţi. Toate evenimentele pe care le organizăm sunt speciale.  Avem o singură petrecere pe săptămână. Toată toamna avem un program bine pus la punct cu artişti internaţionali şi fiecare eveniment este special. Săptămâna următoare avem de exemplu Mioritmic, care este un festival de muzică electronică pe două zile”, a declarat Gabriel Aldea, PR-ul clubului.


De exemplu o sticlă cu aclool cu trei energizante sau suc costă 159 de lei. O bere costă începând de la 8 lei şi poate ajunge la 11 lei, în funcţie de brand. Long drink-urile sunt toate la 17 lei.

Anul acesta Clubul Midi împlineşte 8 ani, iar reprezentanţii clubului susţin că vor organiza o petrecere pe cinste de ziua lor.

„Ricardo Villalobos va veni în luna noiembrie sau decembrie şi mai avem aniversare de 8 ani. Clubul Midi este cotat cel mai bine din Europa de Est, conform DJ Mag, o revistă de specialitate din Anglia”, a mai precizat Gabriel Aldea.

Caro

Reprezentanţii clubului Caro susţin că au foarte multe oferte pentru studenţi

„Avem foarte multe oferte speciale penrtu studenţi, iar la petrecerile noastre tot timpul sunt mulţi oameni. Lumea are ocazia să socializeze”, a declarat Radu Moldovan, asociat.

În clubul Caro în fiecare seară sunt alte oferte. Lunea şi joia este ofertă la bere şi la tequila: un shot de tequila este 2 lei, iar berea este tot 2 lei. Această ofertă ţine până la ora 24:00. Marţea şi miercurea sunt oferte la long drinks.

„Până la ora 22:00 intrarea este gratuită, iar după ora 22:00 băieţii plătesc 10 lei, iar fetele plătesc 5 lei”, a mai precizat Moldovan Radu.

Euphoria

Petrecerile în clubul Euphoria pentru studenţi în special încep de miercuri. Intrarea în club este 10 lei, dar dacă studenţii au la ei cardul Omnipass sau StudCard vor plăti doar 5 lei.

„Avem tot felul de oferte. Avem şi bere la litru sau la halbă. Despre petreceri vă pot spune că miercuri avem College Party – cea mai mare petrecere din Cluj – Napoca”, a declarat managerul clubului Euphoria, Mihai Diaconu.

În clubul Euphoria se ascultă muzică românească şi străină.

„La noi în club nu sunt fiţe. Toată lumea se simte bine. Avem şi premii miercuri seara pentru gaşca nebună care primeşte un butoi de bere”, a mai spus Diaconu.

Che Guevara Social PUB

Un club „eminamente pentru studenţi”, aşa îşi descriu clubul reprezentanţii Clubului Che Guevara Social Pub.

Che Guevara Social Pub este unul dintre cele mai noi localuri din Cluj, situat în centrul oraşului, fiind deschis zilnic de dimineaţă până seara târziu. Clubul deţine terasă la stradă şi terasă interioară acoperită, ambele fiind încălzite.

„Atmosfera este una prietenoasă, iar preţurile sunt camaradereşti. Avem muzică cu grijă aleasă şi garderobă la weekend”, au declarat reprezentanţii clubului.

Flying Circus

Politica preţurilor la Flying este îndreptată spre studenţi, intrările fiind considerate o consumaţie minimă de 7 lei, din care se primeşte un shot. Intrările sunt doar vinerea şi sâmbăta. Pentru concerte preţurile de la intrare diferă în funcţie de anvergura artiştilor.

„Cei care se informează la evenimentele şi concertele din Cluj văd că noi avem unul dintre cele mai diverse programe. Avem două sau chiar trei concerte pe săptămână în perioada următoare. Dintre cei mai mari artişi care vor concerta la Flying Circus sunt Cradle of Filth sau Ne Obliviscaris. Sunt trupe rock destul de cunoscute în lume. Concertele vor fi LIVE”, a declarat managerul clubului, Şteţ Lucian.

Preţurile în club încep de la 4 lei. Spre exemplu, o bere la draft costă 4 lei, una la sticlă 6 lei, iar în cazul cocktailurilor sau longdrinkurilor preţurile încep de la 11 lei.

„Noi zilnic oferim vouchere trecătorilor. În funcţie de vreme vedem cum continuăm. Spre exemplu un voucher are o valoare de 8 lei, iar clienţii pot cumpăra două beri. Cocktailuri speciale la preţul de 6 lei sau cafele şi limonade tot la 6 lei”, a spus Şteţ Lucian.

Flying Circus îşi concentrează petrecerile pe stilurile de muzică pe care le pune. Petrecăreţii pot asculta muzică rock, indie sau electronică.

Janis    

Cei de la clubul Janis se laudă că difuzează muzică din anii 70 până în ziua de astăzi. Preţul de intrare pentru studenţi este de 9 lei, iar pentru restul petrecăreţilor este de 10 lei.

După ora 23:00 petrecăreţii pot consuma la ofertă specială shot-uri care mai de care mai variate.

„Am fost în seara de Revelion, mi-a plăcut foarte mult, poate şi compania a contribuit”, a spus Xenia Lucya Cheleman pe pagina de Facebook a celor de la Janis.

„Vrei să te distrezi fără limite într-o atmosferă lejero-prietenoaso? Acesta este locul potrivit”, a precizat şi Oana Pop.

The Shelter

Clubul The Shelter reprezintă un spaţiu alternativ şi multicultural care „adăpostește concerte live și petreceri piperate cu show-uri vizuale, fiind unul dintre cluburile ce definesc  scena underground a Transilvaniei”, susţin reprezentanţii clubului.

Genurile muzicale de care se pot bucura petrecăreţii sunt indie, new wave, 80s, rock alternativ, trip-hop, ska, electro, techno și house.

Prețul intrării variază în funcție de tipul petrecerii sau al concertului, începând de la  5 lei  și atingând suma de 25 de lei, în cazul evenimentelor de mare anvergură, de multe ori intrarea fiind gratuită.

„Pentru studenți avem pregătite petreceri speciale, în concordanță cu facultatea și specialitatea pe care o urmează. În cadrul acestor petreceri produsele din meniu au prețuri reduse”, au mai declarat reprezentanţii clubului.

Reprezentanţii cluburilor NOA, PHI18, Boiler, The SIN – Social Club, Irish & Music Pub, Hard Club, Bamboo Club sau Bermudas nu au putut fi contactaţi pentru a-şi expune oferta.  

Numărul total al studenţilor în Cluj

Universitatea Babaş – Bolyai Cluj (UBB) – 40.000

Universitatea Tehnică Cluj – Napoca (UTCN) – 21.000

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj – Napoca (UMF) – 9.000

Universitatea de Artă şi Design Cluj – Napoca (UAD) – 1.000

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj – Napoca (USAMV) – 6.000

abonare newsletter