Actualitate

Misiune impresionantă a pompierilor! Au scos un cal blocat în nămol - VIDEO

Pompierii din Dej au avut parte de o misiune dificilă. Un cal aflat la păscut a căzut în Valea Ocnei din Dej, iar picioarele i-au rămas înţepenite în nămol. Ştirea a făcut înconjurul lumii după ce cel mai citit ziar din Marea Britanie a relatat în detaliu misiunea pompierilor dejeni.

sursa foto: dejeanul.ro sursa foto: dejeanul.ro

Proprietarul şi-a lăsat la păscut cei doi cai pe un teren de lângă vale, dar nu i-a şi asigurat cu frânghii, relatează dejeanul.ro.


Unul dintre cai s-a apropiat prea mult de marginea văii pentru a bea apă, a alunecat şi a căzut în nămolul de pe marginea apei.

Animalul s-a zbătut în încercarea de a ieşi, dar s-a afundat tot mai mult, fără a se mai putea mişca.


Deoarece proprietarul ajutat de localnici nu a reuşit să îşi scoată animalul din noroi, a cerut ajutor la 112.

Un echipaj de descarcerare al pompierilor din Dej s-a deplasat la faţa locului. Aceştia au fost nevoiţi să sape pe lângă picioarele calului, pentru ca mai apoi să-l scoată din noroi nevătămat, tras cu frânghii şi furtune. În cele din urmă, după mai mult de o jumătate de oră de muncă, animalul a fost scos din albie şi s-a întors la păscut.


Jurnalistii de la DailyMail, cel mai citit ziar din Marea Britanie, au preluat imaginile filmate pentru a le arăta şi englezilor dificila operaţiune de salvare a pompierilor din Dej.

„Acesta este momentul cheie când calul a fost scos din noroi şi salvat de la moarte de către o echipă de pompieri. Pompierii din România au săpat cu mâinile lor noroiul și au folosit un scripete pentru a trage animalul afară. Pompierii au scos în cele din urmă calul afară, iar reunirea cu celălalt cal a fost impresionantă”, notează jurnaliştii britanici.


„Vă mulțumim pentru această poveste. Fotografiile şi povestea sunt impresionante.

Sper că pompierii o să trimită pe cineva care să-i reprezinte la marea conferinţă a Salvării Animalelor din luna decembrie care va avea loc la Praga pentru a împărtăşi şi a-i învăţa pe oamenii care participă cum au reuşit”, a comenta cineva pe site-ul DailyMail.


Şi ediţia britanică Yahoo News a preluat imaginile filmate la Dej.

abonare newsletter