Actualitate

Imagini de coşmar într-un cimitir din Dej. Cadavre mumificate ce ies din morminte în cimitirul Dealul Florilor - VIDEO

De imagini terifiante, parcă desprinse din filmele horror, au avut parte membrii unei familii din Dej sâmbătă, în cimitirul Dealul Florilor. Aflați în vizită la mormântul unei rude, dejenii au observat, la intrarea într-un cavou cu ușa deschisă, mai multe cadavre mumificate aruncate la întâmplare.

Cavoul, unul vechi și dărăpănat, aflat la capătul unei alei din cimitirul Dealul Florilor, era tot timpul cu ușile închise, povestesc dejenii care au văzut azi grozăvia.

“E groaznic, e o junglă, sunt bălării peste tot și lângă mormântul bunicilor mei este un cavou deschis și înăuntru sunt toate sicriele răsturnate și rupte și morții sunt printre ele, și ei acolo. Am văzut morți stafidiți, de bună dimineață. Și unul numai de la bust în jos, că restul e rupt”, a mărturisit pentru Someșeanul.ro dejeanca ce a sesizat cazul.


Astăzi de dimineață, însă, ușa de metal a cavoului era deschisă. Curiozitatea i-a împins pe oameni să se apropie de intrarea cavoului, iar imediat după pragul acestuia se puteau observa picioarele unor cadavre.


”Când eram mai mici ne mai uitam prin crăpătura ușii, de curiozitate, și am văzut mai multe sicrie stivuite în ordine înăuntru. Dar atât. Azi, însă am fost șocați să vedem zeci de sicrie aruncate la întâmplare și mai multe cadavre împrăștiate pe jos. N-am avut curajul să ne apropiem prea mult. Cadavrele se vedeau încă de afară și ne-am temut să intrăm în interior”, a mai spus tânăra din Dej.

Într-adevăr, imaginile sunt absolut șocante. Chiar la intrarea în cavou, după pragul acestuia, zace un cadavru al unui bărbat, care mai păstrează încă urme de haine și șosete în picioare, având picioarele încrucișate. Cadavrul nu are cap, fiind descompus de la bust în jos, și este mumificat, fiind probabil vechi de foarte mulți ani.


La doar un metru distanță, chiar pe direcția de intrare în cavou, este aruncat cadavrul unei femei, care de asemenea nu are cap și nici mâini, fiind parcă sfâșiat de la trunchi în jos.

În partea dreaptă, așezat într-un sicriu, zace un alt cadavru, căruia i se vede doar o parte din cap și trunchi.


Printre zecile de sicrie, unele închise, altele deschise, se pot observa tot felul de rămășițe umane, oase, dar și obiecte care se aflau probabil în interiorul sicrielor distruse. Între două cadavre, pe jos, se află fotografia unui bărbat, mort probabil cu zeci de ani în urmă.

Cei care au asistat la scenele de coșmar de azi spun că își vor reveni cu greu după această pățanie și cred că, cel mai probabil, cavoul respectiv a fost vandalizat de persoane aflate în căutare de bijuterii sau obiecte valoroase care ar fi putut fi îngropate cu cei morți.


Mai mult, se pare că sicriele au fost răsturnate de ”căutătorii de comori”, care, după ce și-au terminat treaba, au plecat lăsând ușa cavoului deschisă, iar cadavrele mumificate la dispoziția câinilor care cutreieră prin cimitir. Probabil câinii au fost cei care au scos din interior bucăți de cadavre și le-au lăsat pe cele din interior descompuse. Sau, se poate ca respectivele cadavre să se fi rupt când au căzut pe jos, după ce sicriele în care se aflau au fost vandalizate și răsturnate în interior.

Sesizat telefonic de Someșeanul.ro în legătură cu acest subiect, primarul Costan Morar a declarat că nu avea cunoștință de această situație regretabilă și că va da imediat dispoziție către cei responsabili cu administrarea cimitirului, pentru ca situația să fie rezolvată, iar ușa cavoului să fie închisă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter