Actualitate

Bloggerii clujeni promovează Clujul pentru Capitală Europeana a Culturii în 2021

Bloggerii clujeni se implică în continuare în susţinerea candidaturii Clujului pentru titlul de Capitală Europeana a Culturii în 2021.

Inițiatorii CJX.RO – un proiect venit din partea comunității bloggerilor clujeni, pentru susținerea candidaturii Clujului la titlul „Capitală Europeană a Culturii în 2021”, prin promovarea orașului ca destinație turistică și Capitală Europeană a Tineretului – se pregătesc de un nou traseu ce va străbate orașe foste și viitoare Capitale Culturale Europene, Capitale de Tineret și candidate la titlul ECOC 2021.

În această vară, o echipă de patru bloggeri pornesc în căutarea „Capitalei Culturale Europene”. Întreaga călătorie durează trei săptămâni (29 iunie – 18 iulie), include 6 orașe din 3 țări (Bulgaria, Turcia și Grecia) și va fi documentată, pas cu pas, pe site-ul cjx.ro.

„După ce anul trecut am străbătut 16 țări în 36 de zile, pentru acest an ne propunem să ajungem în 6 orașe, străbătând un traseu de >4500 km în 20 de zile. Ne dorim ca prin această ediție a proiectului CJX să cunoaștem mai bine Grecia, țara parteneră cu care vom împărți titlul de Capitala Europeană a Culturii și să stabilim un prim contact cu orașele lor candidate, pentru a putea dezvolta un parteneriat între acestea și Cluj-Napoca. Vom mai vizita Bulgaria și Turcia, trecând prin Varna, Plovdiv și Istanbul, iar în Grecia vom ajunge în Salonic, Tripoli și Kalamata”, a declarat bloggerul Gabriel Aldea.


„Avem deja stabilite întâlniri cu cei care au fost sau sunt în continuare responsabili pentru candidatura orașului lor, producători culturali și artiști care au contribuit la programul cultural, cu reprezentanți ai primăriilor, presa locală și bloggeri. Vom face o comparație între Cluj-Napoca și orașele candidate din Grecia și vom învâța de la cei care au beneficiat de titlul de Capitală Europeană a Culturii”, a precizat bloggerul Dan Ciulea.

Site-ul CJX.ro va fi arhiva dinamică a întregii experiențe de a descoperi lumea Capitalelor Europene ale Culturii și de Tineret, prin articole, link-uri, materiale video, fotoreportaje sau comentarii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter