Actualitate

Concert simfonic al Academiei de Muzică, la Auditorium Maximum

Concertul simfonic susţinut de orchestra „Antonin Ciolan” a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” va avea loc joi, 28 mai, la sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai, începând cu ora 19:00.

Soliştii vor fi Andrei Oşan (la clarinet, master I, din clasa lectorului universitar doctor Flavius Trif) care va interpreta „Fantezie pe teme din Rigoletto” de Luigi Bassi, Radu Adrian (anul I, din clasa profesorului universitar doctor Daniel Goiţi) care va interpreta „Concertul pentru pian şi orchestră” nr. 2, în si bemol major, op. 19 de Ludwig van Beethoven, Iulia Toma (anul III, din clasa profesorului universitar doctor Adriana Bera), în interpretarea căreia vom asculta „Concertul pentru pian şi orchestră” nr. 2, în la major, S. 125 de Franz Liszt şi Attila Fábián (master I, din clasa profesorului universitar doctor Vasile Jucan), care va interpreta „Concert pentru violoncel şi orchestră” în re minor de Édouard Lalo.

Dirijor va fi Vlad Agachi, unul dintre cei mai activi tineri artişti români, formarea sa muzicală fiind marcată de perfecţionarea la Staatsoper Berlin, sub îndrumarea lui Daniel Barenboim. Palmaresul artistic este conturat de concerte alături de filarmonicile din România şi din străinătate (Porto, Wrocław, Boston, Haifa, Arkhangelsk, Piura), precum și obţinerea unor burse internaţionale, printre care participarea la prestigiosul festival de la Tanglewood din SUA. Pregătirea muzicală a orchestrei a fost realizată de maestrul Gheorghe Dumănescu.

abonare newsletter