Actualitate

Clujenii, invitați la un spectacol de teatru în Salina Turda

Clujenii sunt invitați joi, 7 mai 2015, de la ora 17.00, în amfiteatrul din sala Rudolf a Salinei Turda, să participe la premiera piesei „Frumoasa, deşteapta şi urâta” avand in distribuţie pe actorii: Sorin Oros, Vlad Mureşan, Tibor Szekely.

Afișul scenetei „Frumoasa, deşteapta şi urâta”

Piesa de teatru „Frumoasa, deşteapta şi urâta”, pusă în scenă Asociaţia Cuturală TransFestSilvania Theatrum, este varianta feminină a scenetei „Frumosul, deşteptul şi urâtul”, jucata pe mai multe scene din România, o comedie care anul trecut a cucerit publicul american în cadrul turneului efectuat de trupa sătmăreană, o variantă feminină a unui concept de teatru de club. Sorin Oros ni se prezintă aici într-o triplă ipostază: de autor, regizor şi interpret al rolului Frumoasei Ziţa.

O altă surpriză este reprezentată de redescoperirea versurilor lui Ion Pribeagu (Isac Lazarovici, 1887-1971), personaj de legendă în istoria umorului românesc, autorul textelor spectacolelor lui Constantin Tănase.  Ironic şi autoironic, umorul practicat de Ion Pribeagul, valabil chiar şi în vremurile noastre, va fi excelent redat de cei trei actori sătmăreni, fiecare transpunând prin atitudine, limbaj şi gesturi o tipologie feminină, schematizată în mentalul colectiv.


Personalitate complexă, puternic legată de lumea teatrului, Sorin Oros a fost prezent, pentru prima dată, pe o scenă teatrală la Turda, în martie 1989. Format în clasa maestrului Marius Bodochi, a devenit actor profesionist din 1997. A interpretat peste 70 de roluri în teatru şi film, de la Lică Sămădău la Avram Iancu, de la Zmeul cel Rău la Amiralul Langsdorf, de la Dostoievski la Moş Teacă. A regizat 15 spectacole pentru Teatrul de Nord Satu Mare şi Asociaţia TransFestSilvania Theatrum.

Ultimele Stiri
abonare newsletter