Actualitate

Administratorul unei firme din Cluj, cercetat pentru evaziune fiscală

Administratorul unei societăţi comerciale din Câmpia Turzii este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală. Acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat circa 6.500 de lei, reprezentând impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie.

‘’În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare criminalităţii economice din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de o femeie, de 49 de ani, pentru evaziune fiscală, comisă prin stopaj la sursă’’, spun reprezentanţii IPJ Cluj.

Femeia, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Câmpia Turzii ar fi reţinut de la angajaţi şi nu ar fi virat către bugetul de stat, în termenul legal, impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie. Prejudiciul cauzat astfel, în perioada 2013-2014, este de aproximativ 6.500 de lei.


Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter