Actualitate

Cine vrea să modernizeze podul Traian şi cât costă lucrările?

Licitaţia pentru modernizarea podului Traian a fost adjudecată. Rezultatul a fost însă contestat, ceea ce amână începerea lucrărilor.

Licitaţia pentru refacerea de la zero a podului Traian a fost adjudecată asocierii SC Doralex/Rhid Epito/A Hid Epito. Rezultatul a fost însă contestat de  SC Diferit SRL, astfel că lucrările nu pot începe până când nu este soluţionată contestaţia.

Asocierea SC Doralex/Rhid Epito/A Hid Epito a fost declarată câştigătoarea licitaţiei organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru executarea podului peste râul Someşul Mic pe strada Traian cu o ofertă financiară de 5.886.229,06 lei, adică aproximativ 1,3 milioane euro (valoarea estimată a lucrării a fost de 6.726.631 lei).


Potrivit reprezentanţilor Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei, la licitaţia de execuţie a mai participat firma SC Diferit SRL, a cărei ofertă financiară a fost de 6.546.309,6 lei. Alte două firme care au fost interesate de această licitaţie, SC Dacia Faber SRL şi SC ARL Cluj SA, au prezentat oferte neconforme caietului de sarcini.

“În urma adjudecării licitaţiei, a fost depusă o contestaţie de către firma SC Diferit SRL, care se află în analiză la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor”, au precizat reprezentanţii Primăriei.


Termenul de realizare al podului este de şase luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Proiectul tehnic al Podului Traian a fost realizat de Expert Proiect 2002 SRL şi prevede executarea a 4 benzi de circulaţie rutieră (de 3,50  metri, câte două pe fiecare sens),  2 piste de biciclete şi 2 trotuare.


În august 2013 s-a rupt o bucată din trotuar care a fost ridicată cu o macara ca să nu cadă în Someş. Acesta nu este singurul incident legat de podul Traian. În acelaşi an, cu patru luni mai devreme, o bătrână a fost la un pas să cadă în Someş după ce o bucată din trotuar pur şi simplu i s-a rupt sub picioare. Femeia a avut noroc atunci cu conducta de apă care i se afla sub picioare în momentul în care a căzut prin trotuarul rupt.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter