Actualitate

Oleleu acuză presiuni asupra funcţionarilor din Consiliul Judeţean Cluj. Arhitectul şef al judeţului, Claudiu Salanţă, în vizorul ANI

Ioan Oleleu a declarat marţi că se fac presiuni asupra unor funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, iar organele statului fac zeci de controale şi verificări în instituţie. Potrivit surselor Monitorul de Cluj, arhitectul şef al judeţului Claudiu Salanţă se află în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

“Se discută tot mai mult de anumite controale, anumite verificări. Din păcate, sunt câţiva oameni de serviciu ai unor instituţii ale statului care fac nenumărate plângeri şi nenumărate solicitări de a fi verificat CJ Cluj, nu avem nicio problemă, aşteptăm toate instituţiile statului să verifice tot ceea ce înseamnă funcţionare la nivelul CJ, dar le atrag atenţia acestor domni de serviciu, că, în condiţiile în care ceea ce ei reclamă, prin acele adrese şi acele solicitări, se va dovedi că nu este adevărat, pentru că nu fac altceva decât să ducă pe o perioadă lungă de timp, la blocarea unei părţi importante a CJ, le atrag atenţia că îi vom acţiona împreună în instanţă. Pentru că nu se poate să faci tot felul de presiuni, tot felul de plângeri ca aceastea să nu se dovedească", susţine Ioan Oleleu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj este hotărât să comande expertize tehnice la toate obiectivele şi investiţiile realizate la nivelul judeţului Cluj, acţiune pe care a numit-o „punct zero".


„Să vedem odată dacă aceste investiţii au fost făcute cu respectarea legislaţiei în vigoare sau nu, iar cei care au greşit să răspundă", a mai spus Oleleu, care a promis că va pune la dispoziţia presei toate documentele instituţiei de care are nevoie.

“Suntem dispuşi să vă punem la dipoziţie toate documentele pe care ni le solicitaţi, vă punem la dispoziţie şi persoane din CJ Cluj care să vă explice, fără a face diferenţă între anumite documente”, a spus Oleleu.


Vicepreşedintele CJ Cluj a recunoscut că unii funcţionari publici au primit adrese de la Agenţia Naţională de Integritate.

„Avem zeci de controale din partea diferitelor instituţii, nu am să dau nume în momentul de faţă, nu ne opunem niciunei verificări din partea instituţiilor statului, dau un exemplu care mie mi se pare halucinant, ANI ne trimite adrese peste adrese, prin care ne cer explicaţii vizavi de anumite activităţi ale unor funcţionari publici din CJ Cluj. Nu este de ajuns faptul că solicită conform legislaţiei, dar mai vine şi cu adrese imperative în care ne spune că în regim de urgenţă să le comunicăm, deşi noi ştim care sunt termenele legale şi niciodată nu ne-am dus până la maximul termenelor legale. Eu personal le consider oarecum presiuni pe ceea ce înseamnă aceşti funcţionari publici şi n-am să fiu de acord sub nicio formă cu astfel de lucruri. E vorba de acei funcţionari publici care au poziţii de conducere, poziţii care îi face «persoane non-grata» în ochii anumitor domni", susţine Oleleu.


Monitorul de Cluj a aflat că printre funcţionarii publici care au primit adrese din partea Agenţiei Naţionale de Integritate se află şi arhitectul şef al judeţului, Claudiu Salanţă. Despre Claudiu Salanţă, Monitorul de Cluj a scris aici şi aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter