Actualitate

Conductori de tren, cercetaţi după ce au falsificat bilete de călătorie

Doi conductori de tren sunt cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi falsificat bilete de călătorie, însuşindu-şi circa 7.000 lei, în dauna societăţii angajatoare.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, în urma investigaţiilor desfăşurate, au depistat doi bărbaţi, de 38 şi 40 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, bănuiţi de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual.

„Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză, în calitate de conductori de tren, ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Aceştia ar fi modificat bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate, iar conductorii de tren şi-ar fi însuşit diferenţa de bani. Ulterior, înscrisurile modificate au fost predate casieriei societăţii angajatoare, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate”, transmit reprezentanţii IPJ Cluj.


Bărbaţii sunt acum cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „înşelăciune”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „fals intelectual”. Prejudiciul cauzat de cei doi a fost estimat la circa 7.000 de lei.

abonare newsletter