Actualitate

Trei străzi din Cluj-Napoca sunt ale Ministerului Transporturilor. Oamenii “înoată” în noroi şi Primăria dă vina pe Minister

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca spune că de doi ani se chinuie să treacă în proprietarea sa trei străzi din municipiu ca să le poată asfalta. Lucrurile s-ar fi împotmolit la Ministerul Transporturilor.

Depoului, Triajului şi Badea Cârţan cu multă indulgenţă pot fi numite străzi ale oraşului de cinci stele. Zeci de familii care locuiesc pe cele trei străzi merg în fiecare zi prin noroi şi gropi pentru că autorităţile nu au fost în stare să le asfalteze. Primăria spune că sarcina întreţinerii străzilor aparţine administratorului, adică Ministerului Transporturilor prin Compania Naţională de Căi Ferate. Administratorul nu a făcut nimic şi nici autorităţile locale pentru că nu au acte care să arate că străzile sunt ale Primăriei.

În 2013, Primăria a început demersurile pentru preluarea străzilor Depoului şi Badea Cârţan şi acum lucrurile sunt blocate la Ministerul Transporturilor. În 2013 a fost adoptată o hotărâre de Consiliu Local pentru demararea procedurilor legale de trecere a străzilor în proprietatea Primăriei, Compania de Căi Ferate Cluj şi-a dat acceptul, iar apoi a fost întocmit un proiect care a fost trimis la Guvern. “La această dată ne aflăm în situaţia în care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Finanţelor Publice au transmis observaţii cu privire la proiectul de hotărâre de govern şi nota de fundamentare, motiv pentru care s-a solicitat Companiei Naţionale Căi Ferate CFR SA – Regionala CF Cluj, organizarea unei întâlniri la nivel de factori de decizie pentru analizarea situaţiei şi identificarea unor soluţii”, se arată într-un răspuns oferit de municipalitate consilierului local PNL, Ioan Bîldea.


Cererea de preluare a străzii Triajului se va face abia după soluţionarea problemei străzilor Depoului şi Badea Cârţan.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter