Actualitate

Mihai Seplecan critică mutarea elicopterului SMURD de la Cluj la Jibou: „Raed Arafat îşi alină ranchiunele personale”

Consilierul judeţean, Mihai Seplecan, l-a criticat în termeni duri pe Raed Arafat pentru că a decis să mute elicopterul SMURD de la Cluj la Jibou. Raed Arafat a explicat gestul prin faptul că „se lucrează pe anumite cercuri de intervenție ca să se ajungă să se acopere țara egal” și că s-a ales locația pentru ca aparatul să fie „complementar elicopterului de la Târgu Mureș, nu să-l anihileze”.

„De câte ori dorește să-și impună discreționar ideile, domnul Raed Arafat vine cu povești frumoase.

Prima și cea mai flagrantă șmecherie este falsa justificare a plasării elicopterului SMURD în “centru” la Jibou, când distanța în linie aeriană de la Cluj acolo este de 7 minute. Numai că aceasta devine de 14 minute cel puțin, având în vedere că facilitățile de alimentare ale aparatului sunt la Cluj și nu la Jibou. Cum, de altfel, tot aici sunt și service-ul și mentenanța, precum și restul de facilități care permit ridicarea elicopterului în aer la urgențe pe vreme rea precum ninsoare abundentă sau ceață. La Aeroportul Internațional Cluj există încă din 2008 o unitate specială de elicoptere MIRA, cu toate facilitățile și personalul calificat necesare intervenție – amplasată aici și nu “în centru” la unitatea de pompieri din Jibou, unde de abia acum se pun în discuție sumele necesare construirii unui hangar de depozitare și a facilităților. De la anunțul alocării acestui elicopter SMURD către regiunea Nord-Vest a trecut aproape un an – halal urgență! Tot la capitolul întrebări la care nu se răspunde, este ce se întâmplă cu familiile pilotului și a restului de personal care va deservi acest elicopter: vor fi relocate? Cu ce costuri și pe banii cui? Restul investițiilor făcute la Cluj-Napoca pentru ce au mai fost făcute?”, a declarat Seplecan.


Consilierul judeţean consideră că „Raed Arafat urăşte Clujul” pentru că fostul primar, Gheorghe Funar, i-a pus „beţe în roate  pe vremea când încerca să pună bazele SMURD în municipiu”.

„De fapt domnul Raed Arafat urăște Cluj-Napoca. Odată pentru bețele în roate pe care i le-a băgat în roate ex-primarul Gheorghe Funar pe vremea când încerca să pună bazele SMURD în municipiu. În schimb iubește Târgu-Mureș, municipiu în care a fost primit cu brațele deschise și în care și-a dezvoltat afacerea. În plus, domnia sa tocmai ce a declarat că ar fi fost “alungat” de la UMF Cluj, de unde a trebuit să plece, pentru că i s-a spus că reduce punctajul Universităţii prin faptul că nu are doctorat. Asta ar putea explica de ce, deși toate Spitalele cu profil universitar sunt la Cluj-Napoca, s-a ales, totuși, Jiboul – tare mă tem că domnul Raed Arafat se folosește de funcție pentr a-și alina ranchiunele personale.


Căci, pentru domnia sa, când a hotărât, fără nici o dezbatere publică, amplasarea la Jibou a elicopterului SMURD, nu au contat infrastructura județului Cluj în ceea ce privește gestionarea componentei de ambulanță aeriană, poziția geografică a municipiului Cluj-Napoca și conectarea la toate căile de circulație rutiere, feroviare și aeriene – cele care ar putea genera incidentele medicale pasibile intervenției de urgență. Statistic, ultima intervenție SMURD din județul Sălaj a fost în iulie anul trecut pentru un bărbat accidentat într-o balastieră și o fetiță de 2 ani, victimă a unui accident rutier. Anterior au mai fost două solicitări în luna ianuarie pentru doi bebeluși. Din 4 victime, 2 au fost tratate în final tot la Cluj-Napoca, iar una la București, cu trazit pe Aeroportul Internațional Cluj – asta pentru a explica nevoia de intervenție de urgență”, a precizat Mihai Seplecan.

Seplecan îi acuză pe cei din PSD că „se împletesc armonios cu ranchiunele personale ale domnului Raed Arafat”.


„De fapt asistăm la încă o acțiune de pedepsire a clujenilor. Nemulțumirile PSD față de modul în care clujenii nu înțeleg să se alinieze politic și să voteze candidații acestei formațiuni politice, se împletesc armonios cu ranchiunele personale ale domnului Raed Arafat. Din păcate toate acestea se fac pe bani publici”, a mai adăugat Mihai Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter