Actualitate

WD a prezentat cea mai rapidă unitate hibrid de 4TB din lume. Sunt folosite plăci de bază comerciale

Western Digital, lider mondial în materie de stocare, a prezentat în cadrul evenimentului Storage Vision 2015 din Las Vegas cea mai rapidă unitate hibrid de 4TB.

Unitatea prototip este de 3.5", folosește interfața SATA Express PCI-e și are integrat un SSD de 128GB pentru a oferi performanțe ridicate în aplicații pretențioase și jocuri.

Pentru a realiza cele două demonstrații au fost folosite plăci de bază comerciale, oferite de partenerii ASRock și Gigabyte.
Potrivit Agerpres, datorită cache-ului mare, noua soluție se adresează scenariilor de lucru pretențioase care au nevoie de componente de ultimă generație. În testele realizate de companie, unitatea WD SATA Express 4TB cu 64GB cache a obținut un scor de 4459 în benchmark-ul PCMark8. Acestă performanță este asemănătoare cu cea obținută de unitățile SSD, având în plus un raport GB/$ mult mai bun.


Rezultatul benchmark-ului PCMark8 a fost obținut folosind o platformă Asus Z97-A cu procesor i5 3.4GHz și 16GB DRAM.
„WD se angajează să realizeze parteneriate cu alte companii din industrie pentru a împinge limitele hard disk-urilor tradiționale. Trecerea la PCI Express a însemnat combinarea celui mai folosit storage bus împreună cu cel mai popular computer bus. Această uniune creează o fundație solidă pentru inovația de noi capabilități, păstrând în același timp posibilitatea de a conecta unități de stocare SATA în computere cu SATA Express”, a declarat Matt Rutledge, Senior Vice President, Storage Technology WD.

„Cultura companiei WD presupune realizarea de colaborări semnificative cu partenerii din industrie. Ne îndreptăm spre o simplificare generală a subsistemului PC prin folosirea unui singur storage bus în jurul protocolului PCIe. Pentru acest demo am integrat într-un singur dispozitiv un hard disk, o memorie NAND și am folosit tehnologia SATAe. Astfel, am eliberat un slot al sistemului și am reușit să simplificăm procesul prin care utilizatorii se pot bucura de o astfel de soluție de stocare avasată. Atunci când utilizatorii ne vor ruga să facem trecerea către următului storage bus, vom putea realiza acest lucru”, a declarat Gary Meister, Senior Vice President of Engineering, WD.


„ASRock este încântată să arate utilizatorilor rezultate de 10 Gbit/s obținute în RAID striped off cu două unități prototip WD. ASRock este una dintre companiile implicate în crearea de noi sisteme și arhitecturi care vor sparge tiparele clasice”, a declarat James Lee, Vice President al ASRock Sales and Marketing

„Demonstrațiile Gigabyte au arătat cum o unitate WD SATAe prototip poate conduce utilizatorii către obținerea unei experiențe de gaming de ultimă generație. Am prezentat în cadrul demo-ul produsul rezultat în urma colaborării cu WD. Acesta combină un hard disk cu un subsistem flash, aducând un plus de performanță sistemului”, a declarat Jackson Hsu, Product Planning Division Manager al Gigabyte.


Despre WDWD, o companie a Western Digital, este un inovator pe termen-lung și lider în industria de stocare. Compania produce hard disk-uri fiabile, de înaltă performanță și discuri solide. Printre categoriile de produse pentru care WD este lider de piață se numără: echipamente și sisteme de stocare, produse de rețea, media playere și soluții software care ajută oamenii din toată lumea să salveze, stocheze, protejeze date și să le distribuie ușor prin intermediul mai multor tipuri de echipamente. WD s-a înființat în 1970 și are sediul central în Irvine, California.

Pentru mai multe informații vizitați website-ul companiei www.wd.com

abonare newsletter