Actualitate

Cât primește RADP Cluj-Napoca pentru repararea străzilor din oraș

Până în 13 decembrie, asocierea Kiat-Diferit s-a ocupat de modernizarea străzilor din Cluj-Napoca.

Din 1 ianuarie 2015, străzile din Cluj-Napoca nu vor mai fi modernizate de asocierea Kiat-Diferit, acest serviciu fiind preluat de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca. În ședința de Consiliu Local de luni, consilierii vor vota proiectul de hotărâre privind aprobarea prețurilor practicate de RADP. Pentru modernizarea trotuarelor cu dale, RADP va primi aproximativ 150 lei/mp, un podeț cu o lungime de 6 metri va costa 3.500 lei, o gură de scurgere nouă va fi realizată pentru 545 lei, iar o plombare gropi cu asfalt turnat costă aproape 900 lei. Întreținerea drumurilor de pământ va fi făcută pentru 14 lei/100mp, refacerea pavajelor vechi costă 18 lei/mp. Potrivit proiectului de hotărâre, tarifele au fost aprobate în urma unor negocieri.

Pe lângă preluarea gestiunii directe a serviciului public de administrare a drumurilor şi străzilor din Cluj-Napoca, RADP primește din bugetul 1 milion lei pentru achitarea datoriilor și a obligațiilor către bugetul statului. În acest sens, tot în ședința de Consiliu Local de luni va fi aprobat un proiect de hotărâre.


Cine încheie lucrările neterminate de Kiat

13 decembrie 2014 a fost ultima zi când asocierea Kiat-Diferit a avut dreptul legal să se ocupe de modernizarea și întreținerea străzilor. Până la acea dată, nu a încheiat toate lucrările de reparare a străzilor pentru care a semnat contracte câștigate prin licitație publică. Încă sunt în lucru mai bine de 12 străzi, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca dau asigurări că cele 12 străzi aflate în pline lucrări de modernizare nu vor fi lăsate de izbeliște. “Dacă nu vor fi încheiate anul acesta, lucrările vor fi realizate pe parcursul anului viitor tot de asocierea Kiat-Diferit. Nu vor rămâne neterminate”, au precizat reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei.

Cele 12 străzi care au ca termen de finalizare anul 2015 sunt următoarele: aleea Peana, Antonio Gaudi nr. 1- 45, Ilie Măcelaru, Nicolae Bălcescu, Mioriței, Bisericii Ortodoxe, Romul Ladea, aleea Cioplea, Gurghiu, strada Gheorghe Marinescu, Câmpeni, Dacia.


Valoarea contractului dintre Primărie și asocierea Kiat-Diferit a fost de aproximativ 130 milioane euro pentru perioada 2010-2014.

Ultimele Stiri
abonare newsletter