Actualitate

Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, pus sub control judiciar

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, suspectat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu, va fi cercetat sub control judiciar, iar consilierul judeţean Marcel Mihoc a fost reţinut, au decis procurorii DNA, joi dimineaţă, la capătul unor audieri maraton în acest dosar.

În dosarul preşedintelui CJ Timiş au avut loc audieri maraton la DNA, începând de miercuri după-amiază, la capătul cărora procurorii au decis ca Titu Bojin să fie cercetat sub control judiciar.

De asemenea, au fost emise ordonanţe de reţinere pe numele a patru persoane cercetate în acest dosar, între care consilierul judeţean PSD Marcel Mihoc.


Miercuri dimineaţă, procurorii DNA au descins la locuinţa preşedintelui CJ Timiş, Titu Bojin, din comuna Remetea Mare, după care acesta a fost dus la sediul CJ, unde au fost făcute percheziţii în prezenţa sa. În jurul orei 11.00, Bojin a fost scos din sediul CJ şi dus la audieri la Bucureşti.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obţinute de Mediafax, Titu Bojin, folosindu-se de funcţia de preşedinte al CJ Timiş şi de poziţia de lider al filialei judeţene a PSD, ar fi identificat primării din Timiş, conduse de aleşi locali din PSD, cu care George Didilă, prin SC Ecomet West SRL, a încheiat contracte de achiziţii publice, cu atribuire directă. În acest demers, Didilă ar fi fost sprijinit atât de Titu Bojin, cât şi de Marcel Mihoc, consilier judeţean în CJ Timiş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter