Actualitate

UPDATE: Șeful Consiliului Judeţean Timiș, Titu Bojin, audiat de DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin (PSD), suspectat de fapte de corupţie, a fost ridicat de anchetatori miercuri dimineaţă, după ce procuririi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins la locuinţa sa din comuna Remetea Mare, aflată lângă Timişoara. Percheziții au avut loc și la sediul CJ, la Direcţia Apelor Banat şi la mai multe primării din judeţ.

Bojin a fost ridicat de anchetatori şi dus la sediul CJ, unde procurorii fac percheziţii în prezenţa acestuia. La intrarea în sediul instituţiei, Bojin a spus că nu ştie despre ce este vorba şi urmează să afle.

La scurt timp după ce a ajuns la sediul CJ Timiş, Titu Bojin a fost dus de mascați la Bucureşti, pentru a fi audiat la DNA în dosarul în care este suspectat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu şi în care au loc zeci de percheziţii la 17 primării şi alte instituţii.


Titu Bojin a fost scos din sediul instituţiei în jurul orei 10.50 şi urcat într-o dubă a Jandarmeriei. El va fi dus la Bucureşti, pentru a fi audiat la DNA.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obținute de Mediafax, Titu Bojin, folosindu-se de funcţia de preşedinte al CJ Timiş şi de poziţia de lider al filialei judeţene a PSD, ar fi identificat primării din Timiş, conduse de aleşi locali din PSD, cu care George Didilă, prin SC Ecomet West SRL, a încheiat contracte de achiziţii publice, cu atribuire directă. În acest demers, Didilă ar fi fost sprijinit atât de Titu Bojin, cât şi de Marcel Mihoc, consilier judeţean în CJ Timiş.


Alături de Titu Bojin, în același dosar au fost duşi la audieri şi consilierul judeţean Marcel Mihoc, Claudiu Ilaş - managerul Muzeului Satului Bănăţean, Marţian Corneliu Doroş - director în cadrul Direcţiei de Prestări Servicii Timiş, Ervin Luci - director la Administraţia Bazinală a Apelor Banat, Horaţiu Mircea Simion - directorul regional al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara şi Aurel Costin Purceld - directorul economic al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara, au precizat sursele citate.

De asemenea, au fost ridicaţi, în baza unor mandate de aducere, şi duşi la audieri la DNA Timişoara, în calitate de suspecţi, 17 primari din Timiş - primarul oraşului Buziaş, Alger Viorel Ilaş, primarul oraşului Recaş, Paul Teodor, primarul comunei Boldur, Constantin-Cristian Stoi, primarul comunei Parţa, Mihai Petricaş, primarul comunei Otelec, Csaba-Zoltan Szabo, primarul comunei Victor Vlad Delamarina, Ioan Sima, primarul comunei Satchinez, Dan Florin Ion, primarul comunei Beba Veche, Ioan Bohancanu, primarul comunei Margina, Ionel Costa, primarul comunei Jimbolia, Darius Adrian Postelnicu, primarul comunei Comloşu Mare, Ovidiu Nicolae Ştefănescu, primarul comunei Chevereşu Mare, Marcel Muia, primarul comunei Cărpiniş, Ioan Sima, primarul comunei Şandra, Luchian Savu, primarul comunei Lovrin, Vasile Graur, primarul comunei Birda, Gheorghe Marius Stoian, şi primarul comunei Voiteg, Tudor Nicolae Marinescu.


În 10 octombie, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a fost audiat la Parchetul ICCJ într-un dosar de evaziune fiscală privind mai multe contracte semnate între Direcţia Apele Române Banat şi o firmă care a aparţinut soţiei şi fiului acestuia.

Procurorii DNA au efectuat percheziţii şi la Direcţia Apele Române Banat, precum şi la sediile a 17 primării din judeţ, printre care Otelec şi Birda.

abonare newsletter