Actualitate

2 tone de cetină de brad şi peste 200 de brazi, confiscați de polițiști. Au fost date amenzi de peste 10.000 de lei

Circa 2 tone de cetină de brad şi peste 200 de brazi, în valoare de aproximativ 13.000 lei, au fost confiscaţi de poliţiştii clujeni, în urma unei ample acţiuni de control la comercianții de brazi. S-au aplicat sancţiuni de 10.000 lei, pentru lipsa documentelor de provenienţă.

Vineri, 5 decembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au efectuat mai multe controale în comuna Călăţele, în care au fost vizate, cu precădere, tăierea ilegală a brazilor în vederea comercializării lor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

„În urma controalelor, poliţiştii au confiscat circa 2 tone de cetină de brad şi peste  200 de brazi, în valoare totală de circa 13.000 de lei, pentru care persoanele deţinătoare nu puteau prezenta documente de provenienţă. De asemenea, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 10.000 de lei. Bunurile confiscate au fost predate reprezentanţilor ocoalelor silvice”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.


Poliţiştii vor continua controalele pentru prevenirea şi combaterea tăierii şi comercializării ilegale a pomilor de Crăciun.

Ultimele Stiri
abonare newsletter