Actualitate

Pregătiri pentru sezonul rece la Primăria Turda

Joi dimineață la sediul primăriei Turda a avut loc reuniunea comitetului local pentru situații de urgență.

La eveniment au participat toți factorii implicați în frunte cu primarul Tudor Ștefănie în calitate de șef al Comitetului Local pentru Situații de Urgență; șeful Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei turdene- Mihai Zăhan; șefi de regii, reprezentanți ai spitalului Turda; șeful SPAS – Denisa Napău; Jandarmeria, Poliția și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au avut și ele câte o persoană prezentă, Electrica, Compania de Apă Arieș, EOn Gaz, fiecare a avut câte un cuvânt de spus în ceea ce privește pregătirile făcute pentru sezonul rece.

Pentru început a fost prezentat planul de deszăpezire care împarte Turda în trei sectoare importante. Potrivit lui Mihai Zăhan, lucrătorii de la drumurile naționale vor trebui să asigure continuitatea circulației, în condiții de iarnă, pe trei tronsoane de drum ce pornesc din Piața Romană spre Alba Iulia, Câmpia Turzii și spre Cluj-Napoca, pe drumul ce trece pe lângă Teatrul municipal.


Pentru deszăpezirea celorlalte străzi din Turda va interveni cu oameni și utilaje societatea comercială Domeniul Public SA. care a  pus la dispoziția cetățenilor și un dispecerat special, care va funcționa pe strada Mihai Viteazu. Numărul de telefon aflat la dispoziţia turdenilor este 0728.287.513.

Poliția va trimite adrese către toate asociațiile de proprietari și agenți economici pentru a le comunica obligațiile ce le revin pe perioada iernii, de asemenea s-a încheiat un protocol între spital și Serviciul Public de Asistență Socială pentru a oferi sprijin persoanelor fără adăpost în intervalele de timp cu temperaturi scăzute.


Primarul Tudor Ștefănie a subliniat faptul că există baza materială și sistemul informativ adecvat pentru ca Turda să facă față condițiilor meteo nefavorabile pe timp de iarnă, solicitând o conlucrare tuturor factorilor decizionali la nivel de municipiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter