Actualitate

FOTO Primarul Clujului Emil Boc a aprins luminile de sărbători. Cum arată oraşul

Primarul Emil Boc a aprins, luni seară, luminile de sărbători în Cluj-Napoca, împreună cu zeci de copii care au urcat pe scena amplasată în Piaţa Unirii să apese pe buton împreună cu edilul, în acest an fiind aprinsă pentru prima dată în Cluj o plasă luminoasă cu 50.000 de beculeţe.

Primarul Clujului, Emil Boc, a chemat pe scenă mai mulţi copii , care au apăsat împreună cu el butonul de aprindere a iluminatului festiv, ornamentele de sărbători incluzând în acest an şi o plasă luminoasă cu 50.000 de beculeţe albastre şi albe.

“În acest an am introdus în centrul oraşului această plasă cu 50.000 de beculeţe, pe care sper să o avem şi în anii următori, sperăm să vină cât mai mulţi clujeni să îşi facă poze aici şi piaţa centrală a oraşului să fie un punct de atracţie, alături de celelalte existente”, a spus Boc.


Tot luni seară au fost aprinse luminile de sărbători în alte două pieţe ale Clujului, Piaţa Avram Iancu şi Mihai Viteazu, dar şi pe bulevardele centrale ale oraşului.

Imediat după aprinderea luminilor de sărbători, pe scena amplastă în Piaţa Unirii - unde sunt amenajate şi Târgul de Crăciun şi un patinoar - a început un concert susţinut de Smiley.


Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii va fi funcţiona până în 20 decembrie, aici fiind deschise zilnic căsuţe de unde se pot cumpăra covrigi, kurtos kalacs, ceai sau vin fiert. De asemenea, un patinoar în aer liber este deschis zilnic în centrul Clujului, începând de luni, în primele patru zile intrarea fiind liberă.

Pentru iluminatul ornamental festiv a fost alocată de la bugetul local suma de 2,5 milioane de lei. Cortina a costat aproximativ 37.000 de euro și cuprinde peste 200 de ghirlande de lumini. Oraşul este luminat în culorile alb-albastru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter