Actualitate

DNA: Constantinescu a plecat în Turcia fiindcă urma să fie încarcerat în SUA

Procurorii DNA au susţinut, vineri, la Tribunalul Constanţa că Nicuşor Constantinescu ar fi plecat în Turcia pentru că i-ar fi expirat viza pentru SUA şi ar fi urmat să fie încarcerat, preşedintele suspendat al CJ spunând că a vrut să vină în ţară şi că s-a oprit în Turcia pentru un consult medical.

Tribunalul Constanţa a judecat, vineri, confirmarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Nicușor Constantinescu în dosarul Centrului Militar Zonal, la şedinţa de judecată fiind prezent şi primarul Radu Mazăre, care a plecat după aproximativ o oră, cu ochii în lacrimi, spunând că este nedrept ceea ce i se întâmplă lui Nicuşor Constantinescu.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a susţinut în faţa judecătoarei că nu s-a sustras anchetatorilor.


"Prezenţa mea în România reprezintă o dovadă şi o garanţie că nu m-am ascuns de justiţie şi de cercetarea penală", a spus Nicuşor Constantinescu.

El a prezentat tot istoricul său medical începând din toamna anului trecut, când a apărut suspiciunea de cancer la prostată, până la confirmarea diagnosticului, începerea tratamentului, problemele medicale apărute şi motivul plecării sale în Turcia.


Constantinescu a afirmat că cererea de extrădare solicitată de către autorităţile române a fost respinsă de cele din SUA în jurul datei de 16 octombrie. El a spus că a dorit să vină în ţară şi că a făcut o oprire în Turcia pentru un consult medical la o clinică unde mai fusese în acest an.

"Am vrut să mă întorc în România liber şi nesilit de nimeni pentru a clarifica acuzaţiile legate de fuga în SUA. Nu m-am sustras şi nu mă voi sustrage justiţiei. (...) Am venit în ţară neînsoţit de autorităţile turce sau române şi am fost aşteptat la Otopeni de Poliţia Română", a mai spus Constantinescu.


El a spus că în Turcia intenţiona să facă o evaluare a stării de sănătate şi să înceapă un tratament, având o programare pe data de 5 noiembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter