Actualitate

Simona Tatomir şi-a dat demisia de la Consiliul Judeţean Cluj

Simona Tatomir, director general al Consiliului Judeţean Cluj, şi-a dat demisia din funcţie. Potrivit unor surse, ea va părăsi instituţia la sfârşitul lunii octombrie. Oficial, Tatomir şi-a dat demisia invocând motive personale. Alături de Mariana Raţiu şi Simona Gaci, Tatomir a semnat multe documente cel puţin suspecte care au adus grave prejudicii Consiliului Judeţean Cluj.

Surse din cadrul Consiliului Judeţean Cluj au confirmat pentru Monitorul de Cluj faptul că Simona Tatomir şi-a înregistrat demisia.

„Din 30 sau 31 octombrie pleacă din instituţie. A invocat motive personale”, au precizat aceste surse.


Chestionat în legătură cu această demisie, vicepreşedintele CJ Cluj Ioan Oleleu a precizat că nu are cunoştinţă de acest fapt.

Monitorul de Cluj a relatat în urmă cu două săptămâni despre faptul că reprezentanţii Consiliului Județean Cluj, sub semnăturile președintelui Horea Uioreanu și a directorului general Simona Tatomir, au încheiat în noiembrie 2012 un contract cel puțin suspect, în valoare de peste jumătate de milion de lei. Contractul de asistență tehnică pentru proiectul Centrului de Deșeuri prevede obligaţii şi servicii care nu au fost respectate. Banii, însă, peste 13.000 de euro, au fost plătiți.


Directorul general al Consiliului Județean Cluj, Simona Tatomir, a semnat fără să clipească un contract păgubos și nu a mai urmărit dacă lucrările au fost prestate.

Managerul proiectului SMID, Mariana Rațiu, știe că proiectarea e deficitară, că lucrările nu au respectat proiectul și că, în general, toată afacerea e puturoasă, dar nu se agită să schimbe nimic.


Totul miroase a spălare de bani, a plăți generoase din bani publici pentru servicii neefectuate și, de ce nu, chiar a complicitate la obținerea de foloase necuvenite. Suficient pentru ca DNA să mai facă o vizită la Consiliul Județean.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter