Actualitate

460 de candidaţi susţin examenul de definitivat în Cluj

La nivel naţional, peste 9.900 candidaţi, cu 2.029 mai mulţi decât în 2013, au fost înscrişi la proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, care se desfăşoară astăzi în centre din toată ţara, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

În judeţul Cluj, 460 de cadre didactice s-au înscris la examenul de definitivat. Proba se desfăşoară astăzi, începând cu ora 10.00, în 42 de centre de examen, câte unul în fiecare judeţ şi în Bucureşti. 

Dintre cei 10.764 candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar, au fost admişi să participe la proba scrisă 9.917 candidaţi care au îndeplinit cumulativ cele trei condiţii prevăzute de metodologie, respectiv: efectuarea unui stagiu de predare în specialitatea postului de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs "bine" sau "foarte bine" şi minimum media 8 la cele două inspecţii speciale la clasă desfăşurate pe perioada anului şcolar.


În sesiunea 2014, examenul naţional pentru definitivare în învăţământ se organizează la 136 de discipline.

Rezultatele vor fi afişate la 19 iulie. Între 19 şi 23 iulie vor fi înregistrate şi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate la 24 iulie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter