Actualitate

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Mircea Băsescu. Avocat: Cravata cu care s-a filmat nu a putut fi expertizată

Procurorii DNA au pus marți sechestru pe averea lui Mircea Băsescu, până la suma de 600.000 de euro în dosarul în care fratele preşedintelui României este cercetat pentru trafic de influenţă.

Mircea Băsescu a fost dus marți din arest la DNA, pentru ca procurorii să îi prezinte rezultatul expertizei tehnico-criminalistice făcută în cazul înregistrărilor audio-video depuse de Florin Anghel ca probe împotriva sa.

Alături de fratele președintelui, la sediul DNA a fost dus și Marian Căpăţână pentru a i se prezenta și lui aceleași rezultate.


Sechestru pe 600.000 de euro

Tot ieri, procurorii DNA le-au adus la cunoştinţă celor doi că au fost puse sechestre pe averile lor. În cazul lui Mircea Băsescu a fost pus sechestru pe bunuri mobile şi imobile până la suma de 600.000 de euro, conform Mediafax.

Potrivit aceleași surse procurorii anticorupţie fac noi acte de procedură în dosarul în care fratele preşedintelui Traian Băsescu este cercetat pentru trafic de influenţă.


Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.


Avocat: Cravata nu a putut fi expertizată

Avocatul Nelu Taşcă a spus că din expertiza tehnico-criminalistică rezultă că nu au fost alterate sau modificate copiile de pe înregistrările audio-video făcute de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, şi transmise procurorilor.

Acesta a precizat că nu a putut fi expertizată cravata cu care acuzatorii susţin că s-ar fi făcut înregistrările audio-video, pentru că aceasta nu funcţionează.


Avocatul a arătat că din obiectele depuse de familia Anghel pentru expertiză, erau funcţionale doar ceasul şi două stickuri de memorie, dar cu acestea nu s-a făcut nicio înregistrare. Taşcă a precizat că, în opinia sa, la acest moment expertiza este neclară.

abonare newsletter