Actualitate

Uioreanu şi Oleleu ştiau că platforma de la aeroport a fost construită fără autorizaţie

Şefii Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu şi Ioan Oleleu au dispus firmei Napoca SA să construiască suplimentar, pe lângă pistă, o parcare pentru avioane, după care s-au spălat pe mâini. La final, Uioreanu şi vicepreşedintele CJ CLuj, Ioan Oleleu "s-au făcut că plouă".

În rechizitoriul prin care preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu a fost trimis în judecată există mai multe discuţii telefonice interceptate de DNA şi SRI în care mai mulţi suspecţi din acest dosar vorbesc despre presiunile făcute de la nivelul Consiliului Judeţean Cluj, asupra firmei care a construit parcarea pentru avioanele de la Aeroportul Internaţional Cluj Napoca şi asupra directorului acestei instituţii David Ciceo, scrie evz.ro.

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo discută cu directorul general de la firma Napoca SA, Dan Şerban despre presiunile care au fost făcute de preşedintele Horea Uioreanu şi vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu pentru a termina lucrarările şi pentru a tăia panglica. În cursul anului 2014, arhitectul şef al judeţului Cluj, Claudiu Salanţă a descoperit că lucrările pentru construirea parcării pentru avioane au fost executate fără autorizaţie de construcţie.


La inaugurare ar fi trebuit să participe şi Victor Ponta dar în ultima clipă, vizita de lucru a fost contramandată. Au fost prezenţi însă Liviu Dragnea şi preşedintele PNL, Crin Antonescu.

David Ciceo: PSD, nu-i de PSD adus arhitectul ăsta?


Dan Şerban: Eu de unde să ştiu că şi ăla mă are ceva, aşa de tare m-am enervat de am zis, domnule da acuma suntem mai catolici decât Papa. Are vreo hibă proiectu, nu. Păi nu vi-s că sunt atâtea studii geo în stânga-dreapta, mai trebe încă unui aicea, zic chiar asta mi se pare ultimu motiv pentru care să respingi, într-un final glorios s-o accepte că domnule da îi făcută. Da ce te f... pe tine grija că zic, toată lumea ştia că-i făcută. Domnu preşedinte ştia că-i făcută ...

Ciceo: Da şi Oleleu ştia. Da voi cu Oleleu nu aţi vorbit de treaba asta.


Dan Şerban: Da o să-l sun, o să-l sun pe ... dimineaţă să-l sune pe, pe ăsta să-l cheme un pic pe Oleleu la el.

Ciceo: No, îi neapărat urgent.


Dan Şerban: Că de făceam ceva şi era pentru uzu nostru personal pe cuvânt că înţelegeam toată agitaţia asta. Da îi pentru uzu lor. Şi azi o început că ei vor să taie panglică. Păi ce ... mea de panglică vreţi să taiaţi că noi am zis , din clipa în care voi daţi autorizaţia, că îi făcută, că nu-i făcută lucrarea, oricum ca să o declarăm trebuie să treacă o lună.

Din interceptări rezultă că Uioreanu şi vicepreşedintele Oleleu au dat dispoziţie verbală constructorilor să finalizeze lucrările la pista de aterizare-decolare, pentru care exista autorizaţie de construcţie, şi la parcarea de avioane, pentru care nu exista autorizaţie şi, susţin procurorii DNA, la vremea respectivă nu a fost organizată licitaţie.


Surse judiciare susţin că directorului Aeroportului Cluj deţine mai multe înregistrări audio realizate, chiar în biroul lui, în timp ce preşedintele Uioreanu şi vicepreşedintele Oleleu îl presau să dea drumul la lucrări şi să finalizeze construcţiile pentru a putea tăia panglica. Pe aceste înregistrări se aude David Ciceo în timp ce solicită un act scris de la cei doi lideri politici, răspunsul fiind primit din partea lui Oleleu, şi anume că totul se va face pe vorbe.

În altă interceptare, patronul Napoca, Ioan Bene îi spune lui David Diceo despre faptul că toate lucrările despre care DNA susţine că au fost executatate fără licitaţie şi fără autorizaţie de construcţie au fost dispuse de la nivelul conducerii CJ Cluj.

Ciceo: Trebuie luaţi, duşi acolo pe şantier şi ...

Bene: Păi i-am dus pe şantier, mai mult de atâta nu am ştiut ce să fac.

Ciceo: Dar Oleleu a cunoscut treaba asta.

Bene: Cum să ... bine, o ştiut toată lumea. Eu ştiu că trebuia să vină şi celălalt vice, nu comentăm.

Ciceo: Eu zic că se încurcă. Deci dacă ... că acum el vrea să folosească public contra mea, Oleleu, treaba asta.

Bene: Da?

Ciceo: Deci dacă foloseşte public chestia asta contra mea se încurcă. Şi el, şi Horea Uioreanu ... Nu puteţi vorbi cu el să se oprească?

Bene: O să mă opresc dimineaţă, eventual, până la ei, atunci, că mp duc la aeroport, mâine, la 9.30. Am o discuţie atunci.

Ciceo: Bun. Era urgenţă platforma, dar aţi avut acordul lui Oleleu şi Uioreanu să lucraţi.

Bene: Evident, evident. Da, bun, ne auzim, eu oricum o să mă opresc dimineaţă pe la ei atunci, să am o discuţie cu ei.

Ciceo: Deci dacă foloseşte public chestia asta contra mea se încurcă. Şi el şi Horea Uioreanu.

Dan Şerban: Îs aicea la Consiliul Judeţean, pe tema aia cu aeroportul. Imbecilul ăla cu care am fost, nu ăla mare, ăla micu.

Bene: Da, ăla micu?

Dan Şerban: Ăla cum o ajuns aici, o făcut referat, că el o descoperit acolo lucrări nu ştiu ce dracu, neautorizate şi că, să se dispună control, în fine, bun. Ă, totu-i mânat de ramura roşie, pentru că omul vine de la Chinteni.

Bene: Da.

Dan Şerban: Şi o făcut hârtie prin tot Consiliul Judeţean. Problema ştii care este? Conform noii legi, asta este penal, faptul că ai construit fără autorizaţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter