Actualitate

Șeful SRI: Traian Băsescu nu a fost informat despre legătura dintre fratele său şi clanul Bercea

Şeful SRI, George Maior, a declarat, ieri, că a existat o informare a preşedintelui Traian Băsescu privind activităţile clanului Bercea în octombrie 2009, dar că şeful statului a avut dreptate atunci când a spus că nu a fost informat despre legăturile dintre Sandu Anghel şi fratele său.

Directorul SRI a mai precizat că în perioada 2001- 2012 la nivelul Serviciului au fost derulate 8 acţiuni informativ-operative referitoare la activităţile de criminalitate organizată ale gruparii Bercea.

Maior a spus că Traian Băsescu a fost informat de SRI pe 29 octombrie 2009 în legătură cu probleme care ţin de securitatea naţională privind activitatea clanului Bercea.


George Maior a spus că acea informare nu a conţinut aspecte referitoare la relaţia lui Bercea cu fratele şefului statului.

"Nu a conţinut acea informaţie referitoare la raportul, relaţia lui Bercea cu fratele domniei sale. Preşedintele, în declaraţia de ieri, a avut dreptate când a spus că serviciile de informaţii nu au abordat această chestiune într-o informare separată", a spus directorul SRI, potrivit Mediafax.


El a mai declarat că urmărirea clanului s-a referit la activităţi precum perceperea de taxe de protecţie în diferite judeţe sau controlarea directă sau prin interpuşi a unor operaţiuni de evaziune fiscală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter