Actualitate

Ioan Petran după ce a fost trimis în judecată pentru luare de mită: Sunt absolut nevinovat

Consilierul judeţean PNL Ioan Petran, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în dosarul de corupţie al lui Horea Uioreanu spune că nu a aflat de acuzaţiile care i se aduc. Acesta spune că nu a luat niciodată mită şi crede că a fost implicat în scandalul Uioreanu datorită implicaţiilor pe care acest dosar le are.

„Sunt absolut nevinovat. N-am luat în viaţa mea mită. A fost o chestie pur de campanie electorală. Am încredere în justiţie”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Ioan Petran.

La rândul său, Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC UTI Grup SA, nu  a dorit să facă comentarii pe marginea comunicatului DNA.


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Horea Uioreanu, Ioan Bene, Ioan Petran, Vasile Pogăcean şi Gabriel Davidescu pentru infracţiuni de corupţie. În rechizitoriul DNA se arată că Uioreanu şi Petran au pretins sume de bani cu titlu de mită de la cei trei oameni de afaceri pentru a-i favoriza.

DNA l-a trimis în judecată pe Ioan Petran consilier judeţean în cadrul Consiliului judeţean Cluj, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.


Procurorii îl acuză pe Uioreanu, că împreună cu Ioan Petran, a pretins la data de 9 aprilie 2014, de la inculpatul Davidescu Gabriel Radu, director de dezvoltare al SC UTI Grup SA, suma de 20.000 euro (câte 10.000 euro pentru fiecare din cei doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj) pentru ca, în exercitarea atribuţiilor funcţiei, să promoveze în cadrul CJ Cluj un proiect de hotărâre şi să emită o Hotărâre de Consiliu Judeţean, prin care să se aprobe, în favoarea societăţii UTI Hotel & Parking SRL, în cadrul contractului de concesiune derulat cu CJ Cluj, realizarea unei parcări long term pentru 108 locuri în incinta Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj Napoca. Din banii pretinși, la data de 17.04.2014, a primit efectiv 5.000 euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter