Actualitate

După patru ore de audieri, secretarul judeţului Cluj, Simona Gaci, a ieşit de la DNA

Secretarul judeţului Cluj, Simona Gaci, a ieşit miercuri seara la ora 22.30 din sediul DNA Cluj după mai bine de patru ore de audieri. Acesta nu a dorit să facă niciun comentariu, fiind vizibil iritată de prezenţa jurnaliştilor.

„Nu mă lăsaţi vă rog, nu mai am ce declaraţii să fac la ora asta. Am dat declaraţii în calitate de martor”, s-a limitat să spună Gaci.

Secretarul judeţului Cluj, Simona Gaci, s-a prezentat, miercuri după-amiază, la sediul DNA Cluj, surse judiciare spunând că Gaci va fi audiată în dosarul vizând suspiciuni de corupţie la instituţie, alături de omul de afaceri Ioan Bene, la audieri urmând să ajungă şi consilierul judeţean Ioan Petran.


Secretarul judeţului Cluj, Simona Gaci, a ajuns, în jurul orei 17.30, la sediul DNA Cluj, ea venind singură şi intrând în clădire fără a face declaraţii.

Surse judiciare au declarat că Simona Gaci va fi audiată în dosarul în care este audiat şi şeful Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.


Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie. Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani, în timp ce un om de afaceri care i-ar fi dat 174.500 lei a fost reţinut, a anunţat DNA.

Potrivit DNA, în această cauză au fost făcute percheziţii la 11 adrese din Cluj-Napoca, la domiciliile unor persoane, la sediile unor societăţi comerciale şi la instituţii publice, între care sediul Consiliului Judeţean Cluj, Aeroportul Cluj, Facultatea de Construcţii, locuinţa şefului CJ Cluj, Horea Uioreanu, a şefei Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii de la Consiliul Judeţean Cluj, Mariana Raţiu, şi a consilierului judeţean Ioan Petran, preşedinte al PNL Cluj-Napoca şi conferenţiar la Facultatea de Construcţii a Universităţii Tehnice din Cluj.


Directorul Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii din CJ Cluj, Mariana Raţiu, audiată, miercuri, la DNA Cluj, a spus, la ieşire, că a fost întrebată despre o investiţie finanţată de Aeroportul "Avram Iancu", în valoare de 15 milioane de lei, şi că a pus la dispoziţia anchetatorilor documente.

Ultimele Stiri
abonare newsletter