Actualitate

Viteza şi carosabilul umed nu au făcut casă bună în rândul şoferilor clujeni: şapte persoane rănite şi trei maşini distruse

Şapte persoane au fost rănite în mai multe accidente de circulaţie care au avut loc pe drumurile din judeţul Cluj din cauza vitezei şi a carosabilului umed. Pagubele materiale sunt şi ele însemnate.

Primul accident a avut loc joi dimineaţa la ora 06:55 pe  DN 1C E576 pe raza comunei Iclod. Conform primelor verificări, un bărbat de 41 de ani, din Dej, în timp ce conducea un autovehicul pe raza comunei Iclod, spre Cluj-Napoca, s-a angajat în depăşirea unui autoturism condus regulamentar în aceeaşi direcţie de un bărbat de 35 de ani, din comuna Sic.

În momentul efectuării manevrei de reintrare pe banda de circulaţie, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil umed), a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.


Conducătorul autoturismului care circula regulamentar, pentru a evita o coliziune cu autovehiculul angajat în depăşire, a virat brusc dreapta, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un capăt de podeţ care mărginea sensul de mers.

Accidentul a avut ca şi rezultat rănirea uşoară a bărbatului de 41 de ani şi a unei femei de 34 de ani din comuna Sic, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 35 de ani.


Valoarea pagubelor materiale este de aproximativ 14.000 lei.

Câteva minute mai târziu, la ora 07:05 pe DN1 E60 pe raza comunei Negreni s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a trei persoane şi avarierea unui autovehicul.


Un bărbat de 37 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe raza comunei Negreni, în afara localităţii, spre Oradea, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil umed, curbă deosebit de periculoasă) a derapat şi a trecut pe contrasens, ieşind în afara părţii carosabile.

Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a conducătorului auto şi a doi pasageri, un bărbat de 34 de ani din judeţul Alba şi o femeie de 40 de ani din comuna Ciucea.


În urma incidentului s-au înregistrat pagube materiale de aproximativ 20.000 lei.

Tot joi la ora 12:15 pe DN1 E60 pe raza comunei Gilău a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane şi avarierea a două autovehicule.


Conform primelor verificări, un bărbat de 42 de ani, din judeţul Sălaj, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1 E60, pe raza comunei Gilau, spre Cluj-Napoca, nu ar fi păstrat distanţa de siguranţă faţă de un autovehiculul din faţă, intrând în coliziune cu acesta.

Autoturismul condus regulamentar din aceeaşi direcţie de o femeie de 42 de ani, din comuna Căpuşu Mare, a fost proiectat în afara părţii carosabile, unde a deteriorat patru stâlpi de delimitare a trotuarului şi un panou publicitar.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a femeii de 42 de ani şi pagube materiale în valoare de aproximativ 7.000 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter