Actualitate

UPDATE HACKERUL care A SPART SITE-UL PREŞEDINŢIEI rămâne în arest

Hackerul Teodor Borş, arestat preventiv săptămâna trecută pentru 30 de zile acuzat că a spart site-ul Preşedinţiei, vrea să fie cercetat în libertate. El a făcut recurs la decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar magistraţii Curţii de Apel Cluj judecă marţi contestaţia sa.

UPDATE ORA 14.35

“În urma şedinţei desfăşurate în Camera de consiliu astăzi, 22 aprilie, Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia formulată de inculpatul B.S.T., aflat în arestul IPJ Cluj, împotriva încheierii penale a Tribunalului Cluj. Hotărârea este definitivă”, arată Curtea de Apel Cluj.

Clujeanul Teodor Borș a construit mai multe pagini de internet identice cu cele ale marilor bănci, pe care le-a trimis utilizatorilor de sisteme informatice. Datele a mii de români au ajuns la rețelele de crimă organizată din Rusia.


Suspectat că ar fi încercat să spargă site-ul Preşedinţiei României, hackerul Teodor Borș, nu a terminat liceul și este un autodidact, susţin anchetatorii care, timp de un an, au lucrat zi şi noapte pentru a afla identitatea şi locul de unde operează „cel mai temut” hacker român, scrie evz.ro.

Teodor Borş are 37 de ani şi, spune un anchetator, doar nouă clase. „Nu a terminat o facultate și nici liceul. Știe la perfecție limbaje de programare folosite în Linux sau altele. Este un autodidact și tot ce a construit, a făcut de unul singur”, spune ofițerul.


În faţa judecătorilor de la Tribunalul Cluj, care l-au arestat preventiv pentru 30 de zile, acesta a declarat că nu a spart site-ul administraţiei prezidenţiale. După audieri care au durat mai bine de patru ore, Teodor Borş a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joia trecută.

Acesta a declarat la ieşirea din sala de judecată că nu a intrat pe site-ul preşedinţiei şi pe niciun alt site aparţinând vreunei instituţii publice. Bărbatul se consideră nevinovat.


„Nu sunt vinovat“, a spus Teodor Borş, încătuşat, cu geaca pe cap ca să nu i se vadă faţa, în timp era scos de pe holurile Tribunalului Cluj.

Avocatul hackerului, Ioan Mihai Giurgea, a declarat că Teodor Borş nu a recunoscut nicio faptă de care este acuzat şi că nu sunt dovezi considerabile la dosar. Avocatul mai spune că la domiciliul clientului său s-a găsit un singur card, nu carduri.

abonare newsletter