Actualitate

Judecătorii au PRELUNGIT măsura arestării preventive pentru inculpaţii din dosarul FANY

Procurorii DNA au cerut, luni, prelungirea măsurii arestării preventive în cazul patronilor Fany, Ştefan şi Olezia Cadar, dar şi în cazul directoarei ARR Bucureşti, Daniela Dobrilă. Judecătorii Tribunalului Cluj au decis, pentru toţi trei, prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii arestării preventive.

Directoarea Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, Daniela Dobrilă, a primit în 17 martie măsura arestului la domiciliu în dosarul de corupţie Fany. Aceeaşi măsură a primit-o şi Olezia Cadar, soţia patronului Fany, Ştefan Cadar. În schimb, Ştefan Cadar a fost arestat preventiv, tot pe 17 martie, pentru 29 de zile. Astăzi, judecătorii au decis să prelungească cu încă 30 de zile pentru fiecare în parte măsura dispusă iniţial.

“Admite propunerea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj de prelungire a măsurii arestării preventive propusă de DNA/DIICOT  cu încă 30 de zile pentru fiecare dintre inculpaţi”, se arată în încheierea Tribunalului Cluj.


Directorul Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, Daniela Dobrilă, a fost reţinută în luna martie de procurorii DNA, alături de patronii firmei Fany, fiind cercetată pentru a le fi înlesnit celor doi câştigarea unui număr cât mai mare de trasee scoase la licitaţie.

În contextul demarării procedurilor pentru licitarea atribuirii traseelor de transport judeţean de persoane, inculpaţii Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia ar fi apelat la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela, pentru ca, prin prisma funcţiei deţinută de aceasta, să le înlesnească câştigarea unui număr cât mai mare de trasee, din cele scoase la licitaţia ce a debutat la finele lunii noiembrie 2013.


S-a stabilit că, în vederea câştigării licitaţiei, inculpatul Cadar Eronim Ştefan s-ar fi deplasat în perioada noiembrie - decembrie 2013, în mai multe rânduri, la Bucureşti pentru "a rezolva" din timp licitaţia, locuind efectiv, cu aceste ocazii, la inculpata Dobrilă Daniela.

Pentru sprijinul promis în câştigarea licitaţiei, inculpata Dobrilă Daniela ar fi acceptat şi ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri, nemijlocit sau prin intermediari, bunuri şi bani cu titlu de mită: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de cca 12.000 euro). De asemenea, în acelaşi scop de favorizare a firmei inculpaţilor, a rezultat că inculpata Dobrilă Daniela ar fi pretins de la soţii Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia remiterea a două calculatoare laptopuri marca Apple, în valoare de circa 3.500 de euro.


Ştefan Cadar a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Cluj, iar soţia sa, Olezia Cadar, şi directorul Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, Daniela Dobrilă, au primit măsura arestului la domiciliu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter