Actualitate

Cetăţenii străini din Cluj, amendaţi de poliţişti pentru şedere ilegală

14 cetăţeni străini şi 5 firme care au angajat cetăţeni străini au fost controlate şi amendate de poliţiştii de la Serviciul pentru Imigrări din Cluj pentru nerespectarea unor prevederi legale de şedere în oraş, în urma unor controale desfăşurate în perioada 10 – 13 martie. În total, au fost aplicate 19 amenzi în valoare de 6.900 lei.

Astfel, în cadrul acestor acţiuni, a fost depistat cu şedere ilegală un cetăţean străin (Nigeria) care, la expirarea dreptului de şedere, nu a efectuat demersuri pentru prelungirea acestuia şi nici nu a părăsit teritoriul României. Cetăţeanul străin a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 400 lei şi a fost pus în legalitate fiind student.

De asemenea au fost amendaţi 13 cetăţeni străini dintre care 11 din Republica Moldova, unul din Senegal şi unul din China, pentru nerespectarea obligaţiei de a  preschimba permisul de şedere la  schimbarea reşedintei, fiind îndrumaţi să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări cu documentele necesare schimbării permisului.


Au fost controlate şi 5 societăti comerciale care au angajaţi cetăţeni străini. Toate acestea au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea obligaţiei de a notifica structurii de imigrări, copiile contractelor de muncă pentru cetăţenii străini. Cuantumul amenzilor aplicate fiind de 6.500 lei.

abonare newsletter