Actualitate

Premierul Republici Moldova, Iurie Leancă în vizită la Washington

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă a declatat, în timpul vizitei la Washington, că autorităţile de la Chişinău urmăresc cu mare atenţie situaţia din Ucraina. Mai ales că şi Republica Moldova a avut probleme cu o mişcare secesionistă, imediat după declararea independenţei faţă de URSS.

Iurie Leancă a declarat că este în favoarea menţinerii integrităţii teritoriale a Ucrainei şi că speră că se va ajunge la o soluţie paşnică în Ucraina.

„Ştim exact ce înseamnă separatismul. Şi, din păcate, noi nu am fost în stare să găsim o soluţie potrivită. Aşadar, ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este doar un avertisment pentru noi, în primul rând, dar sunt sigur că şi pentru prietenii noştri, că trebuie să facem mult mai mult pentru a răspunde acestui subiect pentru că dacă nu este tratat la timp va deveni foarte contagios”, a declarat Iurie Leancă, după întâlnirea cu secretarul de Stat al SUA, John Kerry, potrivit Digi24.ro.


Acesta din urmă a semnalat, pe Twitter, întrevederea avută la Departamentul de Stat cu „prietenul Iurie Leancă” și a reamintit că a efectuat o „vizită importantă” la Chișinău, în decembrie.

SUA sprijină Republica Moldova


Pe de altă parte, Statele Unite vor spori ajutorul economic pentru Republica Moldova, angajată într-un proces de aderare la Uniunea Europeană. Washingtonul prevede să deblocheze încă 2,8 milioane de dolari pentru Republica Moldova, suma totală urmând să ajungă la 7,5 milioane, a anunţat secretarul de Stat american.

Secretarul de Stat John Kerry a sosit marţi la Kiev, într-o vizită efectuată în semn de susţinere faţă de noul regim ucrainean, în contextul în care săptămâna viitoare ar putea să fie adoptate sancţiuni împotriva Moscovei, potrivit unor oficiali care-l însoţesc pe şeful diplomaţiei americane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter