Actualitate

Mii de utilizatori Yahoo ar putea fi infectaţi cu malware. Românii, printre cei mai afectaţi

Două firme de securitate online au avertizat că mii de utilizatori ai Yahoo.com ar fi fost infectaţi cu un malware de pe serverele de publicitate ale Yahoo.

The Washington Post, preluată de Business Insider, relatează că firma olandeză Fox-IT a scris pe bog că "a identificat şi investighează infectarea mai multor clienţi după ce au vizitat yahoo.com", scrie ziare.com.

Potrivit Fox-IT, 83% dintre atacuri au avut loc în România, Marea Britanie, Franţa şi Pakistan. În SUA nu a fost inregistrat niciun atac.


Unele dintre reclamele afişate pentru vizitatorii Yahoo, provenind de la ads.yahoo.com, ascundeau software rău intenţionat.

Ashkan Soltani, specialist în securitate şi colaborator al Washington Post, susţine că atacurile sunt rezultatul fie al infectării reclamelor existente, fie al prezentării unor programe malware drept reclame obişnuite.


Aceste programe au vizat vulnerabilitatile din limbajul de programare Java, ceea ce aminteste că acest software a devenit o ameninţare din punctul de vedere al securităţii online, potrivit Washington Post.

Primele semne privind virusarea utilizatorilor Yahoo au fost raportate pe 30 decembrie, însă nu este exclus ca atacurile să fi început mai devreme, potrivit Fox-IT. Compania mai precizează că reprezentanţii Yahoo sunt conştienţi de probleme şi iua măsuri pentru remedierea acesteia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter