Actualitate

Google le urează românilor ”Sărbători fericite”

Google România şi-a schimbat, marţi, logoul, pentru a le ura românilor ”Sărbători fericite”, cu un peisaj de iarnă.

La fel ca şi în anii precedenţi, Google celebrează în stilul propriu sezonul sărbătorilor de iarnă şi încearcă să îi facă pe oameni să simtă spiritul Crăciunului.

"Sărbători fericite din partea Google!" - aceasta este urarea postată pe prima pagină a motorului de căutare Google, marţi, în ajunul Crăciunului.


Noul logo pare că este o felicitare de Crăciun, în partea de jos a acesteia fiind scris cuvântul "Google". Desenul mai cuprinde o imagine de iarnă cu trei copaci în fundal, în timp ce în centrul desenului apare o sanie trasă de un cal, iar în sanie se află doi copii.

Crăciunul, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, celebrează de peste 2.000 de ani naşterea lui Iisus şi este prilej de a petrece în familie, lângă bradul împodobit, cu bucate tradiţionale, colinde şi daruri aşteptate atât de copii, cât şi de cei mari.


Primii creştini nu celebrau naşterea lui Iisus pe 25 decembrie, considerând că aceasta a avut loc în luna septembrie, odată cu Ros Hashana (sărbătoare din calendarul iudaic).

În anul 264, Saturnaliile au căzut pe 25 decembrie şi împăratul roman Aurelian a proclamat această dată "Natalis Solis Invicti", festivalul naşterii invincibilului Soare.


În anul 320, papa Iuliu I a specificat pentru prima dată oficial data naşterii lui Iisus ca fiind 25 decembrie.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter