Actualitate

PICCJ: Operațiunile din documentele prezentate de Roşca Stănescu nu sunt reale

Operaţiunile menţionate în mesajele de transfer interbancar din documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu, prin care acesta acuza finanţarea Alianţei DA cu 7 milioane de dolari, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), care invocă rezultatele verificărilor făcute de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB).

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) informează, într-un comunicat de vineri, că declaraţiile publice ale senatorului Sorin Roşca Stănescu legate de acest subiect "relevă aceleaşi aspecte cu cele cuprinse în denunţul penal formulat de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) în legătură cu un eventual transfer de bani din străinătate către Alianţa Dreptate şi Adevăr, ce a fost efectuat în anul 2004".

Potrivit PICCJ, informaţiile reclamate în respectivul denunţ constituie obiectul dosarului nr. 1785/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


Parchetul general precizează că Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) i-a comunicat, vineri, că în urma verificărilor efectuate, "operaţiunile menţionate în mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate".

"Concluziile verificărilor vor fi avute în vedere la soluţionarea cauzei, care în prezent este în faza actelor premergătoare", se mai precizează în comunicat.


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Sorin Roşca Stănescu este "un mincinos prost", el afirmând că parlamentarul a lansat un document fals şi că liberalul ar trebui să meargă, dacă se dovedeşte că nu are dreptate, unde a mers "înalt prea sinucisul Adrian Năstase".

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a avut miercuri o declaraţie politică în care acuza faptul că în conturile de campanie ale Alianţei DA ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari americani, care nu au fost declaraţi în anul următor în Monitorul Oficial conform prevederilor legale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter