Actualitate

Ponta ACUZĂ Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală

Premierul Victor Ponta acuză Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen, el afirmând despre actuala lege a insolvenţei că încurajează companiile să nu plătească taxe.

Prezent, miercuri, la Fabrica Coca-Cola din Ploieşti, la inaugurarea unei noi linii de producţie, premierul Victor Ponta a afirmat, într-o declaraţie dată presei, că apreciază companiile "serioase" cum este Coca-Cola, care plătesc taxe la bugetul de stat, compensând astfel evaziunea fiscală pe care o fac alte firme.

În acest context, premierul a acuzat Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen.


"Când văd companii serioase cum este Coca-Cola că plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită şi de Curtea Constituţională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fisclă, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Întrebat despre legea insolvenţei, el a afirmat că actuala lege a insolvenţei "încurajează companiile să nu plătească taxe".


Ponta a adăugat că actuala lege a insolveneţei este "o lege proastă" şi a spus că este hotărât să o schimbe pentru a sprijini companiile "serioase" să investească, să plătească şi să fie "actorii corecţi" în economia româneaască.

El a mai spus că, anual, compania Coca-Cola plăteşte, în România, taxe şi impozite în cuantum de aproximativ 200 de milioane de euro şi că, până în prezent, această companie nu a solicitat ajutor de stat, dar, în măsura în care Coca-Cola va solicita un astfel de ajutor, Guvernul îl va acorda "cu mare plăcere", întrucât ajutorul de stat este un mecanism european de promovare a investiţiilor.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter