Actualitate

Boc a inaugurat "Promenada Inimii" în Parcul Central şi a parcurs un traseu de 600 de metri

Primarul Emil Boc a inaugurat, sâmbătă, primele două trasee ale "Promenadei Inimii", în Parcul Central din Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, şi a parcurs un traseu cu o lungime de 600 de metri, alături de peste o sută de persoane.

Emil Boc a participat la un eveniment organizat de Spitalulul Clinic de Recuperare şi Fundaţia Română a Inimii, de inaugurare a "Promenadei Inimii" în jurul lacului din Parcul Central, care le oferă clujenilor posibilitatea de a face plimbări pe trasee ce trebuie parcurse într-o anumită perioadă de timp, fie că este vorba despre pacienţi cu afecţiuni cardice, fie că sunt persoane sănătoase interesate de măsuri de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Boc a îmbrăcat un tricou albastru cu însemnele manifestării şi a inaugurat unul dintre cele două trasee, cu o lungime de 600 de metri, parcurgând în plimbare traseul alături de peste o sută de persoane.


"Din cunoştinţele mele, ştiu că bolile cardiovasculare sunt cele mai răspândite din lume şi constituie cauza principală de deces. Cred că investiţia în mişcare este cea mai ieftină şi cea mai benefică investiţie pe care o putem face fiecare dintre noi pentru a preveni apariţia bolilor de inimă. Acest proiect de înfiinţare a unor promenade cu trasee recomandate pentru cei care vor să investească în sănătate este unul de impact", a spus primarul Clujului.

Potrivit acestuia, Primăria Cluj va înfiinţa astfel de trasee şi în cartierele municipiului, dar şi în alte parcuri.


Şeful Secţiei de cardiologie a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Dumitru Zdrenghea, a declarat, la rândul său, că traseele de promenadă sunt marcate cu câte un panou indicator, cu traseul respectiv, cât şi cu viteza cu care trebuie parcurs, pentru a se obţine beneficiile scontate.

"«Promenada Inimilor» le oferă clujenilor interesaţi posibilitatea de a face plimbări pe trasee care trebuie parcurse într-o anumită perioadă de timp, fie că sunt pacienţi cu afecţiuni cardice, fie că sunt persoane sănătoase interesate de măsuri de prevenţie a bolilor cardiovasculare. Inaugurarea traseelor are loc în cadrul Zilei Mondiale a Inimii, care se desfăşoară sub egida mişcării. Promovăm mişcarea ca şi mijloc de protecţie pentru bolile de inimă. Avem două trasee în Parcul Central din Cluj-Napoca: unul de 1.500 de metri, pentru persoane sănătoase, care trebuie parcurs în 15 minute, şi unul de 600 de metri, pentru cardiaci, care se parcurge în aproximativ 10 minute. Parcurgerea zilnică a acestor trasee face bine la inimă", a spus Zdrenghea.


La finalul manifestării, participanţii au beneficiat de o serie de testări gratuite a stării de sănătate, cum ar fi măsurarea pulsului, a tensiunii arteriale sau a indicelui de masă corporală.

abonare newsletter